Ne moze ustav nepostojeceg Kosova da bude iznad Ustava SRB


 Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da ne može ustav Kosova kao nepostojeće države da bude izned Ustava međunarodno priznate države Srbije, komentarišući tako izjavu bivšeg ambasadora Holandije na Kosovu Roberta Boša da je dogovor o zajednici ZSO doneo samo štetu Kosovu i da mora da bude sve po kosovskom ustavu.



"Kažu, vi ih pustite u UN, pa će oni da osnuju ZSO - neće da može, što bi rekli na jugu Srbije. Ima prvo da ispunite što ste potpisali, pa ćemo da razovramo dalje i sve u skladu sa međunarodnim javnom pravnim normama", poručio je Vučić.


On je istakao da razume izjavu Boša i to da bi svi oni voleli da ne postoje Srbi i ZSO i da ne postoji Republika Srpska, kao i da je za njih sve srpsko problem.


"Kaže da mora da bude sve u skladu sa ustavom Kosova. Što smo onda pregovarali, mogu onda i danas da osnuju sto takvih zajednica, pa što smo onda pregovarali u Briselu. Što su nam onda slali ovaj plan, pošto je suprotan Ustavu Srbije. Mislie da je u hijerarhiji pravnih akata ustav izmišljene države koja ne postoji u skladu sa međunarodnim pravnim poretkom je viši u hijerarhiji pravnih akata od ustava suverene države koju priznaju sve zemlje sveta. Gde to piše i po kom principu", poručio je Vučić.;


Dodaje da mu to nije nikakvo iznenađenje, kao i kada pitaju da li može da se ne zove zajednica ili asocijacija, nego da bude neko drugo ime.


"Neću da tražim nikakvo drugo ime, nego baš ono što smo potpisali", istakao je Vučić.


Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru