Putin na Crvenom trgu: Pobedićemo, Rusija ovim ljudima otvara svoje srce

 Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da će Rusija "pobediti" u sukobu sa Ukrajinom, na mitingu održanom na Crvenom trgu u centru Moskve u čast pripajanja četiri ukrajinske teritorije.


"Pobedićemo", rekao je ruski predsednik, što je ispraćeno aplauzom nekoliko hiljada njegovih pristalica, od kojih su neki nosili ruske zastave.


"Dobro došli kući", rekao je on obraćajući se stanovnicima aneksiranih ukrajinskih teritorija, poručivši im da su se "vratili u svoju istorijsku domovinu". Putin je razgovarao sa gledaocima pozvanim da gledaju televizijski pop koncert na Crvenom trgu.


"Rusija ovim ljudima ne otvara samo vrata svoje kuće, ona otvara svoje srce", rekao je on na bini posebno postavljenoj za tu priliku na čuvenom trgu u podnožju zidina Kremlja. Među masom se mogao videti veliki broj ruskih zastava, preneo je novinar AFP. Neki su nosili trake sa crnim i narandžastim prugama, nekadašnje carsko vojno odlikovanje koje je kasnije postalo simbol pobede Crvene armije nad nacističkom Nemačkom.

Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru