Partizanova nadanja: Pukovnici ili pokojnici

 Volim kada počnem dan pisanjem sportskog članka. Ali osećaj nemoći me je nekako obuzeo. Ne volim  da se nadam, ja uvek samo želim da se neke stvari dese. A danas, danas možda želim nestvarno...





Glavna ideja sazrela u „Zemunelu“ minulih dana jeste da bi u prvih 11 trebalo da se vrati Svetozar Marković. Takvo rešenje nagovestio je i Stolica u poslednjem obraćanju javnosti, mada je nije pomenuo imena, ali potenciranje na prekidima, kao falinci crno-belih na početku sezone (ne samo na Kipru) i bočnim loptama koje su pravile problem na gostovanjima i u Nišu i u Novom Pazaru verovatno znače potrebu za pozivom povratniku iz Olimpijakosa među startere. Kako se Marković najbolje snalazi na mestu desnog štopera to će značiti pomeranje Igora Vujačića ulevo i, sva je prilika, uticati na selidbu Siniše Saničanina na klupu, jer je procenjeno da je bio slabiji deo tandema na Kipru. Ruku na srce, u istom sosu je bio i Vujačić, međutim, Stolica baš i nema dvojicu rezervniih štopera da bi zamenio reprezentativca Crne Gore.

Nema ni sigurnost na desnom boku, jer je od početka sezone rotirao Aleksandra Filipovića, Marka Živkovića i Aleksandra Lutovca. I niko nije ostavio povoljan utisak, te vlada dilema ko će dobiti prednost za revanš sa AEK-om. U klubu vagaju da li da ostanu pri rešenju iz Laranake kad je taj deo terena pokrivao Filipović (nije se proslavio prilikom intervencije koja je prethodila izjednačujućem golu), uz to je ranije završio meč zbog premora, nedavno je preležao koronu i to otvara debatu da li je vreme za Živkovića, posebno zbog njegovog ofanzovnog doprinosa iz prošle sezone, kad je znao da šalje upotrebljive centaršuteve i sarađivao sa Rikardom Gomešom. Kako je Partizanu jednako bitno da sačuva svoju i ugrozi tužu mrežu čini se da je baš velika nepoznanica koga staviti desno, kad ni Filipović (bliži da igra), ni Živković nisu ubedili struku da su idealna rešenja. Lutovac je alternativno, pre će biti korišćen kao džoker u ofanzivi u drugom poluvremenu.


Sve su glasniji nagoveštaji da će se za ovaj meč stručni štab opredeliti i za drugog golmana. Od početka sezone je branio Nemanja Stevanović, ali sad će Aleksandar Popović. Prvi put od 27. aprila kad je u Humskoj gostovao TSC. Sve usled procene struke da je Stevanović u blagom padu forme, što je bilo primetno na Kipru.

Što se manevra tiče, Stolica je blizu odluke da posloži ekipu kao u prvoj utakmici: mesto zadnjeg veznog poveri Ljubomiru Fejsi, a ispred nekadašnjeg reprezentativca pokloni poverenje petorici stranaca. Pogotovo što je u prvih 20-25 minuta duela u Larnaki delovalo da su Menig, Dijabate, Natho i Rikardo spremni da ugroze rivala. Andrade je tu da pomogne Fejsi, možda i rastereti Natha, u vidu trčanja, pa i neki prekid da izvede...


Partizan bi AEK-u trebalo da se suprotstavi u formaciji 4-1-4-1: Popović – Filipović (Živković), Marković, Vujačić, Urošević – Fejsa – Andrade, Natho, Menig, Dijabate – Rikardo.

Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru