Gavrilović: Kako poslanici da kontrolišu Vučića kada ih je on predložio

 Zoran Gavrilović iz Biroa za društvena istraživanja (BIRODI) ocenio je danas da je parlament "zarobljen" jer je većina poslanika predložena u kampanji od strane predsednika Republike Aleksandra Vučića koji ih je sa pozicije predsednika Srpske napredne stranke pomogao da postanu narodni poslanici i da su zato odgovorni njemu.


U intervjuu za TV N1, Gavrilović je rekao da s obzirom na to da je Vučić dao svoje ime izbornoj listi, postavlja se pitanje je da li su oni u sukobu interesa i kako će kao poslanici sada da kontrolišu Vučića kao predsednika Republike i utvrđuju da li krši Ustav.

„I to je trampa, najbezočnija trampa koja urušava ne samo oblast sukoba interesa, nego prosto poslanike stavlja u zavisan odnos i ukida parlament u Srbiji. Faktički takvim rešenjem i mogućnošću da se to uradi, mi dobijamo parlament u kome je bitno koje su cene hrane u restoranu parlamenta, a ne šta parlament radi“, rekao je Gavrilović.


On je istako da mora da se vrati integritet parlamenta, kako bi u Srbiji postojala podela vlasti i demokratija u Srbiji, zajedno sa slobodnim medijima.


"To prosto jedno sa drugim ide. To je jedini način da se Srbija izbori sa ličnom vlašću bilo koga“, zaključio je Gavrilović.

Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru