Dan posle: Tresla se gora rodio se miš, ali istorija nikome ne ostaje dužna

 

Da li je to sudbina, il` ko zna šta li je?


I tako...Čitali smo razne izjave juče, slušali hvalospeve, Marakana puna,navijači spremni,a fudbaleri???








Nije Makabi kvalitetniji klub od Zvezde, ali i nije  ni za dva pedlja manji od Crveno belih.

Slično se desilo i Partizanu pre 17 godina...Artmedia...I izgubili na penale...

Tada su pisali mediji,pogotovo srpski: 

"Fudbaleri beogradskog Partizana nisu uspeli da se plasiraju u Ligu šampiona ove sezone, pošto su posle izvodjenja penala izgubili od slovačke Artmedie sa 3:4.


Partizan i Artmedia igrali su  dva poluvremena i produžetke nerešeno, 0:0, što je bio rezultat i pre dve nedelje u prvom susretu u Bratislavi.Beogradski tim bio je potpuno dominatan u utorak, ali nije realizovao prilike, pa se stiglo do penala, u kojima je Artmedija bila uspešnija. 


Šampion Slovačke je priredio iznenadjenje i u četvrtak će se naći u žrebu za Ligu šampiona, dok će Partizan utehu morati da potraži u Kupu Uefa.


Tokom oba poluvremena utakmice, šanse pred golom Artmedije samo su se redjale. Simon Vukečević, Pjer Boja, Ivan Tomić, Albert Nadj, Obiora Odita, gotiovo da nije bilo igrača sredine ili napada koji nije bio u prilici da postigne gol.


Agresivno od početka, bio je očigledan recept koji su igrači Partizana želeli da primene u večerašnjem susretu. Sve je išlo glatko do šenaesterca, ali su tu "crno-beli" bili nesigurni. Završnica je nedostajala domaćem timu.


Tokom 120 minuta igre Partizan je imao čak 15 prilika koje se teško propuštaju. Sa druge strane, Artmedija jedva da je prelazila na polovinu Partizana, a kada je to i uspevala, bila je krajnje bezopasna.


"Crno-beli" ni u produžetke nisu ušli sa manje žara, neprestalno su trčali ka golu protivnika, a u drugom produžetku imali su čak tri velike prilike. Imao je domaći tim i veliku podršku navijača, koji su ih poslednjih 10-tak minuta igre bez prestanka bodrili ritmičnim pljeskanjem.


Ipak, ni tada nije bilo završnice, pa su morali na penale. Za Artmediju to je bio uspeh, a možda i cilj.


Sigurni sa bele tačke bili su prvo Branislav Fodrek za Artmediju i Albert Nadj za Partizan. Potom je golman "crno-belih" Ivica Kralj odbranio šut Jana Kozaka, ali je Zoran Mirković pogodio stativu.


Uspešan je zatim bio Juraj Halenar, kao i Branimir Bajić. Kada je Fabio Gomeš promašio okvir gola, Simon Vukčević je iskoristio priliku da Partizan dovede u vodjstvo od 3:2. Ondrej Debnar je izjednačio na 3:3. Pjer Boja je imao priliku da Partizanu donese plasman u Ligu šampiona. To, medjutim, nije uspeo da učini, pošto ga je u tome sprečio golman Čobej.


Posle toga, ušlo se u seriju penala "jedan za jedan". Jan Djurica doneo je Artmediji prednost od 4:3, dok je šut Nenada Brnovića odbranio Čobej, za pobedu slovačkog tima i plasman u Ligu šampiona."

Moralo je jednom da se dogodi i  Zvezdi.

Samo tada su svi sa gnušanjem pričali o Partizanu...Sada za Zvezdu imaju opravdanje.

Potpuno je jasno da 23. avgust ostaje crnim slovima upisan u analima beogradskih Večitih rivala.

Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru