Zvezda imala sreće: Partizan, Čukarički i Radnički čeka paklen žreb

 Kuglice određuju sudbinu srpskih klubova u Evropi.


U ponedeljak će se obaviti žreb za sva tri evrokupa, a srpski klubovi će dobiti svoje rivale u trećem kolu kvalifikacija.

Prva će ime protivnika saznati Crvena zvezda koja pokušava da se posle dve godine pauze vrati u Ligu šampiona.


Crveno-beli su u petak dobili skraćeni pisak rivala i već na startu izbegli dve mine. Među potencijalnim kandidatima nema opasnog Ferencvaroša kao ni iskusne ekipe Ludogoreca, a ni kiparaski Apolon neće biti rival srpskom šampionu.


To ne znači da će biti lako pošto i među potencijalnim protivnicima ima nezgodnih rivala.


Zvezda bi mogla na pobednika duela Maribor-Šerif, a Moldavci su bili kobni za izabranike Dejana Stankovića prošle sezone. Verovatno će svi želeti da se izbegne norveški Bodo/Glimt koji je prošle godine deklasirao i Murinjovu Romu sa 6:1, a biće i u takmičarskoj formi.

Verovatno je najpoželjniji rivl pobednik duela Pjunik-Didelanž, a žreb se održava od 12.00.


Partizan očekuje rivala u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, a protivnik će biti neko od timova iz Lige šampiona.


Tamo će čekati poraženog iz jednog od ova dva susreta Mitjiland - AEK Larnaka i Dinamo Kijev - Fenerbahče. Jasno je da bi za Partizan poželjniji bio pobednik prvog para, ali daleko od toga da će ekipi Ilije Stolice biti lako.


Crno-beli će ime potencijalnog rivala saznati na žrebu od 13.00


Posebno težak posao očekuje Radnički iz Niša i Čukarički koji će dobiti potencijalne rivale za treće kolo kvalifikacija za Ligu konferencija.

Ova dva tima moraju da opravdaju ulogu favorita u drugom kolu, u okviru kog Brđani igraju protiv Rasing Uniona iz Luksemburga, Nišlije protiv Gzire sa Malte.


Ukoliko prođe, Čukarički bi u trećem kolu kvalifikacija mogao da igra protiv sledećih rivala: Tvente, Molde - Elfsborg, Rapid - Lehija, Hapoel Ber Ševa - Dinamo Minsk, Levski - PAOK.


S druge strane, potencijalni rivali Radničkog su: Zira - Makabi Tel Aviv, Botev - APOEL, Saburtalo - FCSB, Žil Vinsente, Volfsberger.


Treća runda kvalifikacija za Ligu konrerencija biće igrana 4. i 11. avgusta, a žreb je 13.30.

Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru