Vojni sindikat: Vojnik Stojković na Pešteru izgubio život usled niza propusta

 Vojni sindikat Srbije saopštio je povodom godišnjice smrti Dejana Stojkovića na privremenom poligonu Pešter, koji se, prema zvaničnim informacijama ugušio nakon što se u vojnom vozilu u kome je bio komandir aktivirao sistem za gašenje požara, da njegove kolege nemaju dilemu da je izgubio život "usled niza propusta u rukovođenju i komandovanju".


„Iako se u javnosti uveliko govori o razlozima i uzrocima zbog kojih je Dejan poginuo, i nakon godinu dana o tome jedino ćute u drugim mizernim slučajevima izuzetno efikasni Inspektorat odbrane, Vojni disciplinski sud i Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru, koje još nije podiglo optužnicu, niti se znaju odgovorni za Dejanovu smrt, iako oni nesporno postoje“, navodi se u saopštenju. VSS je pozvao Višeg javnog tužioca u Novom Pazaru da, „ako ima časti i malo nezavisnosti“, podigne optužnicu i da od nje odmah odustane, a da dalje gonjenje odgovornih prepusti porodici pokojnog Dejana Stojkovića, starijeg vodnika prve klase Vojske Srbije (VS), i pravnom timu koji im sve vreme pruža pravnu pomoć.

„Uvereni smo, da bi advokati porodice Stojković vrlo brzo označili odgovorne za Dejanovu smrt, i slučaj priveli kraju“, piše u saopštenju.


VSS navodi da se na primeru ove pogibije najbolje vidi da "Vojska Srbije ne služu svojoj ustavnoj svrsi, već sitnim interesima pojedinaca koji nisu njen deo i kojima i po cenu najveće žrtve, slepo služe pojedini generali".


Vodnik Dejan Stojković poginuo je tokom priprema za združenu taktičku vežbu sa bojevim gadjanjem "Munjeviti udar 2021", tako što se u borbenom vozilu BVP M80A ugušio, nakon što se u tom vozilu aktivirao sistem za gašenje požara Halonom.

IZVOR: BETA

Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru