Rusi ušli u industrijsku zonu Severodonjecka: Prodata Nobelova medalja Muratova

 Rat u Ukrajini, 118. dan. Ruske snage ušle su u industrijsku zonu teško opkoljenog ukrajinskog grada Severodonjecka, rekao je u guverner Luganska Sergej Gajdaj, dok borbe besne u istočnoj Ukrajini. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski očekuje da Rusija intenzivira napade na njegovu zemlju dok Kijev ove nedelje čeka odluku Evropske unije o dodeli Ukrajini statusa zemlje kandidata. Šef evropske diplomatije Žozep Borel optužio je Rusiju da čini "pravi ratni zločin" blokiranjem izvoza ukrajinskih žitarica što može da poveća rizik od gladi u svetu. Nobelova medalja ruskog novinara Dmitrija Muratova prodata je na aukciji za 103,5 miliona dolara, a prikupljen iznos biće usmeren na pomoć raseljenoj ukrajinskoj deci.



Kremlj: Zarobljeni Amerikanci su počinili "zločine"

Dvojica Amerikanaca koje su Rusi zarobili u Ukrajini "ugrožavali su" ruske vojnike i trebalo bi da budu "odgovorni za te zločine", rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov u intervjuu za NBC News.


 


Kremlj je u ovom intervjuu prvi put komentarisao slučajeve Aleksandera Drukea i Endija Hajna, američkih vojnih veterana, navodi NBC. 


 


"Oni su plaćenici i bili su uključeni u ilegalne aktivnosti na teritoriji Ukrajine. Učestvovali su u pucnjavi i granatiranju našeg vojnog osoblja. Ugrožavali su njihove živote", rekao je Peskov NBC-u, na engleskom jeziku. 


Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru