Obradović: Uzurpiraju se institucije da bi predsednik bio jedina vlast

 Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je da to što ni dva meseca posle izbora nije konstituisan novi saziv Skupštine, a ne zna se ni kad će izborni proces biti završen, govori o odnosu vlasti prema insitucijama.


„Uzurpiraju se državne institucije da bi predsednik Srbije bio jedina vlast u državi“, istakao je Obradović na konferenciji za novinare u Beogradu.


On je najavio da će, kada bude konstituisan novi saziv Skupštine, šestočlana poslanička grupa Dveri, na čijem će biti čelu, nastaviti da ističe teme koje su im bile dominantne u izbornoj kampanji – vojna i politička neutralnost zemlje, nedelja kao neradni dan u privatnom sektoru, preispitivanje rada izvršitelja i javnih preduzeća.


Obradović je dodao da će jedna od prvih inicijativa Dveri u parlamentu biti uvođenje ekonomskog vanrednog stanja, kao i zahtev da sve državne institucije na javnim nabavkama kupuju isključivo domaću robu.


"Otvorićemo javnu raspravu o obnovi monarhije, vratićemo u Skupštinu temu lustracije", najavio je lider Dveri, napominjući da će ta stranka u parlamentu "na velika vrata" pokrenuti pitanje zaštite porodice i poreske reforme vezane za tu oblast, "da svako ko stupi u brak i dobije dete ima poreske olakšice".


Obradović je rekao da u novom sazivu parlamenta, koji će biti "novi početak za Dveri" treba očekivati novi broj inicijativa te partije.

Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru