Đukanović u Prištini: Crna Gora podržava članstvo Kosova u Savet Evrope

 Crnogorsku predsednik Milo Đukanović je prvog dana posete Prištini, na zajedničkoj konferenciji za medije sa kosovskom predsednicom Vjosom Osmani, izjavio da imaju odlične odnose sa Prištinom i da će njegova zemlja podržati članstvo Kosova u Savetu Evrope.






<

/p>

Đukanovic je istakao i da je dijalog između Kosova i Srbije jedini način postizanja sveobuhvatnog sporazuma, dok je kosovska predsednica Vjosa Osmani ponovila da je Srbija zemlja koja unosi nestabilnost u regionu, po uzoru na Rusiju.


"Zahvalni smo na činjenici da se Kosovo kreće ka identičnim strateškim ciljevima kao i Crna Gora. Ovo je osnova za nas da podržavamo jedni druge da prevaziđemo izazove na tom putu. Crna Gora je članica NATO-a i na putu smo ka EU. U ovoj oblasti možemo pomoći jedni drugima", rekao je Ðukanović.

On je rekao da zvanična Podgorica prati dešavanja vezana za dijalog Beograda i Prištine, podržavaju ga i veruju, kaže, da samo politički dijalog može da dovede do rešenja.


Govoreći o inicijativi Otvoreni Balkan, Ðukanović je rekao da podržava Berlinski proces u kojem čestvuju aktivno sve zemlje regiona.


"Smatramo da je Otvoreni Balkan potekao u trenutku depresije koja je zahvatila zemlje regiona i u trenutku kada su smatrale da su evropske integracije nemoguće. Mislim da je ovo što se dešava stvorilo dobar momenat za dalju integraciju. Nikome u Berlinu ne pada na pamet da blokira proces integracije", tvrdi Ðukanović, preneli su prištinski mediji.


IZVOR: TANJUG


Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru