Reakcija Zavetnika i Dveri: Vučić pokušava da krivicu prebaci na Rusiju

 Stranka Zavetnici ocenila je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić pokušava da krivica za lošu sopstvenu i politiku njegove stranke prema Kosovu prebaci na Rusiju. Dveri smatraju da Vučić pokušava da okrivi ruskog predsednika Vladimira Putina za svoje diplomatske poraze.


Zavetnici smatraju da su Vučićeve poruke sa jučerašnje konferencije za novinare plod netačnih i zlonamernih tumačenja, saopštila je ta stranka.

Vučić je juče kazao da je pozicija Srbije „promenjena na lošije“ posle izjave ruskog predsednika Vladimira Putina kojom je doveo u vezu pitanje Kosova sa statusom Donjecka i Luganska u Ukrajini, ali je ocenio da ruski lider „nije imao posebnu nameru da našteti Srbiji“, već da je želeo da zaštiti sopstvene interese.


Zavetnici su naveli da je vlast koju je činila Srpska napredna stranka (SNS) nastavkom pregovora pod okriljem EU i potpisivanjem Briselskog i Vašingtonskog sporazuma "višestruko ugrozila državne pozicije Srbije na Kosovu i Metohiji".


"Pokušaji da se selektivnim i površnim tumačenjem Putinovih reči Rusija sada predstavi kao država koja radi protiv interesa Srbije deo su šire kampanje koju u poslednje vreme predvode pojedini režimski mediji", navela je ta stranka.


Naveli su da ta kampanja ima za cilj da podrije ogromno poverenje građana Srbije u Rusku Federaciju i njeno državno rukovodstvo.


"Očigledno je da je posredi namera da vlast u izjavama ruskog predsednika pronađe opravdanje za moguće nove ustupke po pitanju Kosova i Metohije, kao i da se srpska javnost postepeno pripremi za finalni udarac, a to je uvođenje sankcija Rusiji", dodali su Zavetnici.


Dveri: Vučić pokušava da okrivi Putina za svoje diplomatske poraze.

Odbrana Kosova i jačanje strateške saradnje sa Rusijom je strateški politički interes Srbije, ocenio je danas potpredsednik pokreta Dveri Ivan Kostić i dodao da predsednik Srbije Aleksandar Vučić pokušava da okrivi ruskog predsednika Vladimira Putina za svoje diplomatske poraze.


Kostić je rekao da je Vučić u obraćanju u petak pokušao da Rusiju i Putina predstavi kao glavne krivce za dodatne pritiske koji stižu od zemalja NATO, navodeći nedavno izlaganje Putina pred generalnim sekretarom UN, saopštile su Dveri.


"U najmanju ruku je nekorektan potez da predsednik Srbije na taj način prezentuje problem oko Kosova i Metohije, koji je upravo on napravio, potpisujući antiustavni Briselski sporazum i vodeći jednu bezidejnu politiku poslednjih 10 godina", smatra Kostić.


Prema njegovim rečima, Vučić je hteo da u javnosti stvori utisak da Srbija od Rusije više ne može očekivati podršku kada je Kosovo i Metohija u pitanju, što je "jedna očigledna laž".


On je dodao da je ono što je bilo pozitivno u Vučićevom izlaganju to što je javno priznao da većinski narod u Srbiji više nije za ulazak u EU, pa zbog toga još više čudi njegovo "pogubno insistiranje na evropskom putu bez cilja i povratka, koji je poslednjih 20 godina skupo koštao našu državnost i našu privredu".

IZVOR: BETA

Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru