Mihajlović: Deo opozicije zloupotrebljava strateška pitanja za svoju promociju

 Ministarka rudarstva i energetike Srbije Zorana Mihajlović ocenila je da deo opozicionih političara zloupotrebljava strateška pitanja za državu i njen razvoj za svoju ličnu promociju i dnevnopolitičke poene.


Pitanje zavisnosti od jednog snabdevača je višedecenijsko, i tek prošle godine, za vreme ove vlade, Srbija je dobila mogućnost da dobija gas još jednom rutom, jer je izgrađen gasovod Balkanski tok, navela je Mihajlović u pisanom reagovanju na saopštenje lidera stranke Zajedno za Srbiju Nebojše Zelenovića.


Dodala je da je upravo za vreme ove vlade započeta izgradnja gasovoda Niš-Dimitrovgrad, koji će, kako je istakla, biti operativan iduće godine i omogućiće da gas Srbija dobija i od drugih snabdevača.

"Jasno je da političari iz opozicije žele da budu prisutni u medijima, ali je neodgovorno da strateška i životno važna pitanja kao što je snabdevanje gasom, posebno u vremenu kad imamo energetsku krizu u Evropi, koriste za prikupljanje dnevnopolitičkih poena", poručila je Mihajlović.


Zelenović je u ime Otvorene građanske platforme Akcija predložio da se, zbog moguće energetske krize izazvane ratom u Ukrajini, hitno postave solarni paneli na svaki krov, izgrade alternativne energetske centrale na snagu sunca, vetra, vode, bio-masu, geotermalne izvore i termoizoluju sve kuće.

IZVOR: FoNET

Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru