Dan iza nas: Zvezda kroz dramu do 2:0, Đoković lako do četvrtfinala

 Crvena zvezda je povela u finalnoj seriji ABA lige u duelu protiv večitog rivala sa 2:0, u drugom meču do pobede ekipa Dejana Radonjića došla je mnogo teže nego u prvom - 85:81 (29:18, 18:22, 15:13, 23:28).








Crvena zvezda je odbranila domaći teren, povela je sa 2:0 protiv Partizana u finalnoj seriji plej-ofa, pa je došla na samo korak od odbrane titule šampiona u ABA ligi. Treći meč biće igran 1. juna, ovoga puta pred navijačima Partizana.


Posle prvog poluvremena činilo se da će i drugi meč biti nalik prvom. Osim startnih 9:5 za Partizan, razlika je bila gotovo konstantno na strani crveno-belih, često i dvocifrena. Ipak, pred kraj prvog poluvremena, ekipa Želimira Obradovića uspela je da se približi na sedam poena zaostatka (47:40).


Bio je to znak da se Partizan neće predavati. Učinili su crno-beli upravo ono što je od njih tražio najtrofejniji trener Evrope, podigili su nivo agresivnosti i borbe, pa je u završnici drugog meča viđena drama. Činilo se doduše i tda da Crvena zvezda ima sve u svojim rukama, vodila je 82:78, ali je na 12 sekundi pre kraja Laziću sviran nesportski faul. I to posle odgledanog snimka i zaključka arbitara da je prekršaj načinjen pre ubacivanja lopte u igru.


Ipak, Lidej je pogodio samo jedno bacanje, potom je isto učinio i Lesor, koji je drugo namerno promašio. I to očigledno namerno, pa je lopta morala da pripadne crveno-belima. Brzo je Zvezda poentirala preko Mitrovića, za konačnih 85:81 i kraj drame u ovom susretu.

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Rolan Garosa pošto je u tri seta savladao Dijega Švarcmana 6:1, 6:3 i 6:3.



Duel na „Suzan Lenglen“ stadionu u Parizu trajao je dva časa i 17 minuta, a Đoković je upisao sedmi trijumf protiv Argentinca u isto toliko međusobnih duela.


Branilac titule će se u borbi za plasman u polufinale sastati sa Rafaelom Nadalom ili Feliksom Ože Alijasimom.


Đoković je dominirao, u svakom trenutku je znao kako da se suprotstavi tradicionalno upornom rivalu na šljaci, a jedini krizni trenutkak imao je samo početkom drugog seta kada je Švarcman, uz brejk, poveo sa 3:0.


Nole je u prvom setu dva puta oduzeo servis Švarcmanu, dok mu je u poslednjem brejk u šestom gemu bio dovoljan da dođe do ključne prednosti.


Prvi reket sveta je do 13. uzastopnog plasmana mesta među osam najbolji na drugom Gren slem turniru u sezoni, koji je dva puta osvajao, došao bez izgubljenog gema.

Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru