Partizan obeležio 30 godina od titule prvaka Evrope

 Najveći uspeh u klupskoj istoriji


Košarkaški klub Partizan je večeras donatorskom večerom u hotelu „Kraun Plaza“ obeležio 30 godina od osvajanja titule šampiona Evrope u Istanbulu.

Crno-beli su 16. aprila 1992. trojkom Aleksandra Đorđevića u finalu Kupa šampiona savladali Huventud iz Badalone 71:70 i na najlepši način krunisali nezaboravnu i neponovljivu sezonu.


Crno-beli su tada sve domaće utakmice, osim četvrtfinalnog duela sa Knorom, odigrali u Fuenlabradi.


MVP završnog turnira tada je bio Predrag Danilović, a najbolji uz njega bio je Aleksandar Đorđević, čija je trojka promenila živote svih ljudi iz Partizana.


Partizan je u čast slavne generacije upriličio donatorsko veče, a sav prihod namenjen je klupskoj fondaciji „Dobro pamtim sve“. Deo prikupljenih sredstava biće prosleđen deci poginulih rudara u Resavici i bivšim igračima crno-belih koji su skromnog materijalnog stanja.


Svečanosti su prisustvovali Željko Obradović, tada trener debitant koji je u međuvremenu osvojio još osam evroligaških titula, i članovi generacije 1992. Predrag Danilović, Ivo Nakić, Zoran Stevanović, Željko Rebrača, Vlada Dragutinović, Slaviša Koprivica, Nikola Lončar, Mlađan Šilobad, kao i mnogi drugi.


Sprečeni da prisustvuju bili su Aleksandar Đorđević, Dragan Kićanović, kao i predsednik Fuenlabrade.


Dokumentarni film posvećen istorijskom uspehu crno-belih i srpske košarke „S ljubavlju iz Fuenlabrade“ biće prikazan u subotu na Sport Klubu od 20.25 časova.

Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru