Navršava se 28 godina od smrti novinarke Dade Vujasinović

 Na današnji dan navršava se 28 godina od smrti novinarke Radislave Dade Vujasinović, koja još uvek nije rasvetljena.


Nezavisno udruženje novinara Srbije pozvalo je koleginice i kolege, kao i sve građane, da se danas u 13 časova okupe na Brankovom mostu, gde će simbolički, u znak sećanja na preminulu novinarku, u reku baciti bele ruže.


Radislava Dada Vujasinović pronađena je mrtva 9. aprila 1994. godine u svom stanu u Trećem bulevaru broj 118 u Novom Beogradu.

U zapisniku koji je sačinjen posle obavljene obdukcije navedeno je da je umrla dan ranije, u 1:30 časova.


Prvobitna zvanična verzija događaja bila je da je novinarka izvršila samoubistvo, pucnjem u grudi iz lovačke puške, ali je kasnije ta verzija dovedena u pitanje, zbog čega je ovaj slučaj do danas ostao nerazjašnjen.


Veštačenju balističara iz 2008. osporilo je zvaničnu verziju o samoubistvu, a u januaru 2009. godine, Okružno tužilaštvo u Beogradu podnelo je policiji zahtev da prikupi dokaze o ubistvu.


Holandski forenzički institut je pre četiri godine veštačenjem došao do zaključka da „povrede koje je kritičnom prilikom zadobila Dada Vujasinović mogu biti rezultat ubistva, samoubistva ili nesrećnog slučaja“.


Vujasinović je rođena 10. februara 1964. godine u Čapljini u Bosni i Hercegovini. Diplomirala je na Filološkom fakultetu u Beogradu 1987. godine.

Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru