Vučić: Plate u javnom sektoru i penzije neće kasniti, biće dovoljno hrane

 Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da plate u javnom sektoru i penzije neće kasniti, a da će država pomagati i privatnike ako se kriza zbog rata u Ukrajini nastavi.


Kako je rekao u intervjuu na televiziji Pink, u ovom trenutku ne može da se donese odluka o besplatnim vrtićima zbog krize i zbog toga što se ne zna šta nosi sutra, kao i da će sačekati do posle izbora i videti da li oko 1. maja mogu da „obraduju prosvetare“ sa oko 10.000 dinara.


Vučić je istakao da će biti dovoljno hrane, jer je ona na vreme obezbeđena.


Vučić kaže da ljudi u Srbiji moraju da razumeju da neće sve biti lagodno, jer svi moraju da razumeju da zbog krize u Ukrajini više ništa nije isto i niko ne može da zna šta će biti sutra.


Govoreći o najavljenoj vožnji podrške Rusiji i kontra-protestu, koji su prijavljeni na istim mestima, Vučić je rekao da oni misle "da će se dozvoliti da se obračunavaju" i poručio da bi u ovoj situaciji svi oni trebalo da ćute.


Komentarišući prigovore da je Srbija povećala broj letova za Rusiju i da zarađuje na ukrajinskoj krvi, Vučić je rekao da ćemo se, ako je to problem, vratiti na stari režim i ići će jedan let dnevno, ali je istakao da niko to ne sme da kaže Turskoj ili zalivskim zemljama, koje imaju veliki broj letova za Rusiju.


IZVOR: FoNET

Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru