Velika tragedija: Umrla legenda Partizana Nebojša Vučićević Uške

 Nebojša Vučićević Uške (59), legendarni fudbaler Partizana i trener više klubova u zemlji i inostranstvu, preminuo je iznenada na utakmici malog fudbala.



Vučićeviću je pozlilo danas dok je igrao mali fudbal, koji mu je bio velika ljubav pogotovo po završetku igračke karijere.


Vučićević je bio ljubimac navijača Partizana u periodu od 1984. do 1989. kada je nosio crno-beli dres. Odigrao je 140 utakmica za Parni valjak, postigao 26 golova, a osvojio je dve titule prvaka i Kup Jugoslavije.


Seniorski fudbal Vučićević je zaigrao u OFK Beogradu, odakle ga je put odveo u Partizan,


U karijeri je igrao još za Mec, Salamanku, Daevu, Evagoras, Mladost Umčare, Železničar Maribor, Muru, Korotan Prevalje i Kanzas Siti.


Trenersku karijeru počeo je u Dorćolu, a posle je vodio Jedinstvo iz Brčkog, Radnički Kragujevac, Radnički Beograd, Mladenovac, Obilić, Hajduk Kulu, Naftu, Slogu, Timok, Srem, Harts of Oak, OFK Beograd (mlađe kategorije), Novi Pazar, Etiopian Kofi, Smederevo i Dinamo Vranje.


Trenersku karijeru popularni Uške je započeo 2001. u Dorćolu, a u Superligi je trenirao Hajduk iz Kule, Smederevo, Novi Pazar. Pre mesec dana izabran je za šefa struke Dinama iz Vranja.



Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru