Jovanović: Nema tajni, mi smo na ruskoj strani

 Кandidat koalicije Nacionalno demokratska alternativa (NADA) za predsednika Srbije Miloš Jovanović izjavio je danas su "brojne prepreke za ulazak Srbije u EU" i da je "pored priznanja secesije Кosova i Metohije, među njima i uvođenje sankcija Rusiji".

Jovanović koji je i predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) je za francusko-nemačku televiziju ARTE rekao da „to ni jedna srpska vlast ne bi trebalo da uradi“.


„U geopolitičkom smislu, i tu nema tajni, mi smo na ruskoj strani zbog jednostavnog razloga što se našim nacionalnim interesima i danas preti sa zapada, od NATO-a, bilo da je reč o Kosovu i Metohiji, bilo da je reč o položaju Republike Srpske u Bosni i Hercegovini, ili da je reč o polažaju Srba u Crnoj Gori. O svim tim temama, naši vitalni interesi su načelno, da ne kažem isključivo ugroženi od strane zemalja Zapada“, kazao je Jovanović.


Jovanović je rekao da, „suprotno tome, Rusi nas podržavaju“, i da se on nada „da Rusija neće izaći oslabljena iz ovog sukoba“.


Kosovo i Metohija su sastavni deo Srbije, držaćemo se pravnih normi

Miloš Jovanović izjavio je prethodno da su Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije i da ne postoji ozbiljna strategija zamrznutog konflikta.


IZVOR: BETA


Kako je saopšteno iz informativne službe te koalicije, Jovanović je rekao da će se držati pravnih normi, Ustava Srbije i Rezolucije 1244.


"Nije pravo svemoćno ali daleko od toga da nema značaja. Zato treba biti istrajan u tome i sačekati povoljnije medjunarodno-pravne odnose kada ćemo potpuno povratiti suverenitet nad našom južnom srpskom pokrajinom", kazao je lider Demokratske stranke Srbije (DSS).


Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru