Haradinaj preti: Beograd će biti BOMBARDOVAN ako samo jedan srpski vojnik uđe na Kosovo"

 Ramuš Haradinaj izjavio je sinoć za TV Dukađini da će Beograd biti bombardovan ako samo jedan srpski vojnik uđe na Kosovo i Metohiju.


 Znam da Amerikanci ne dozvoljavaju nijednom srpskom vojniku da uđe na teritoriju Kosova. Znam da će Beograd biti bombardovan ako se ovako nešto desi, kao 1999. To rukovodstvo Srbije dobro zna. Ako srpski oficir prođe kroz teritoriju Kosova, Beograd će biti bombardovan, a ne bilo koja druga teritorija - rekao je Haradinaj, prenose Novosti.
Petar Petković, direktor Kancelarije za KiM odgovorio je danas na pretnje Ramušu Haradinaju navodeći da će "Beograd da čuva mir".
- U momentu kada se ceo svet suočava sa nezapamćenom krizom, albanski političari nastavljaju sa pretnjama. Dok se Haradinaju, Kurtiju i ostalima Prištini pričinjavaju bombarderi, Beograd će da čuva mir i stabilnost - napisao je Petković na Tviteru.

On je takođe albanske političare zamolio da ne prete sukobima, već da "vide kako će u albanskim sredinama da reše nestašice nafte, brašna i osnovnih životnih namirnica".

I Predsednik Srbije Aleksandar Vučić osvrnuo se na preteću izjavu Ramuša Haradinaja.
Vučić je prvo upitao ko će to da bombarduje Beograd, "da neće on lično".

- Da se uozbiljim. Nemam komentar na besmislice i gluposti. Po tome vidite šta oni žele. Srbija će da čuva mir i stabilnost, to je za nas najbitnije. Naša snaga je i naša vojska, a ona će biti sve snažnija - istakao je Vučić.

IZVOR: BLIC

Коментари

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru