Stanojević pred 166. večiti derbi: Nećemo kalkulisati, očekujem juriš sa svih strana

 Trener Partizana Aleksandar Stanojević rekao je na konferenciji za medije pred 166. večiti derbi na stadionu ''Rajko Mitić'' (nedelja, 18.00, TV Arena Premium) da očekuje zanimljiv derbi.


”Prvo moram da kažem da sam ponosan sam na svoje igrače i klub. Pre nego što je počelo prvenstvo, koliko je ljudi verovalo da ćemo ostati do kraja u trci za titulu. Čeka nas jedan dobar, zanimljiv derbi koji može da odlučuje i koji znači nešto i ima takmičarski duh.”


Partizan ima pet bodova više pred meč na stadionu ''Rajko Mitić''.


”Zadovoljni smo da odlučujemo sami o svemu. Nama je +5 ili +2 isto, nije isto ako se izgubi ali je slična stvar. Mi smo 11. liga u Evropi i nije lako pobeđivati. Nama će mnogo značiti da pobedimo i da dođemo u situaciju da budemo korak bliži tituli. Nećemo kalkulisati u tom pravcu jer mislim da nam to ništa ne donosi. Kakav će biti derbi to niko ne zna.”


Kako očekujete da će igrati Crvena zvezda?


”Sigurno očekujem juriš od njih, biće pun stadion i lepa atmosfera, očekujete i naš juriš tako da će biti juriš sa svih strana. Zvezda je pokazala u prethodnom periodu da igra na različite načine, u različitim sistemima. Svaki taj sistem nosi dobre i loše stvari. Mi smo ekipa koja se dobro prilagođava na različite sisteme, spremni smo na sve. Očekujemo i da izađu u rombu, i 4-3-3 i 4-2-3-1, ne verujem da će igrati sa tri igrača pozadi.”


Derbi će suditi Srđan Jovanović.


”On sudi utakmice na višem nivou nego što mi igramo. Razmišljamo pozitivno, nadamo se korektnom i dobrom derbiju.”


Da li uspesi u Evropi mogu da stave prvenstvo na drugo mesto na listi prioriteta kluba?


”Prvenstvo je iznad svega, ali podižemo standarde i u zavisnosti od situacije moramo da se prilagodimo. Naravno da je prvenstvo milion puta iznad bilo čega drugog.”


Vezista Saša Zdjelar rekao je da će crno-beli dati sve od sebe da dođu do pobede.


”Novi derbi - novo dokazivanje, kako za mene tako i za sve igrače. Lično jedva čekam utakmicu. U dobrom smo momentu, pobedili smo u dve evropske utakmice, puni smo samopouzdanja i jedva čekamo utakmicu. Svi smo svesni veličine ove utakmice, šta donosi i šta odnosi. Mnogo je bitno ući u utakmicu jako dobro  i to je put kojim mi želimo da idemo. Već smo se pripremali i jedva čekamo da počne. Prvenstvo se ne završava ovom utakmicom, ima još puno da se igra, ne mislim da je tako lako dobiti sve utakmice do kraja. Mi ćemo kao ekipa dati sve od sebe da dođemo do pobede.”

Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru