Stanojević: Ne razmišljamo o derbiju

 Fudbaleri Partizana će u četvrtak od 18.45 igrati protiv Sparte revanš šesnaestine finala Lige konferencija. Crno-beli imaju prednost 1:0 posle prve utakmice.


Trener Partizana Aleksandar Stanojević rekao je na konferenciji za medije da je ponosan na svoje igrače i činjenicu da će odigrati 14. utakmicu u Evropi ove sezone.


"Imali smo razna očekivanja i verovanja, i igračima svaka čast. Treba da uživaju sa našim navijačima", raspoložen je bio Stanojević u razgovoru sa novinarima na stadionu Partizana.


Naveo je da očekuje znatno težu utakmicu u Beogradu od one iz Praga.


"Ovo je eliminaciona utakmica, biće mnogo više rizika, pogotovo sa njihove strane. Sami sebi smo nametnuli pritisak prolaska dalje. Videćemo da li je to dobro. Ulazimo jako i maksimalno, da obradujemo naše navijače, čija nam je pomoć potrebna. Nadam se najboljem".


Novinari su ga pitali da li očekuje bolju Spartu nego u Pragu, koja se tada "nije pokazala".


"Sparta nije pokazala jer joj mi to nismo dozvolili. Da li će sada pokazati, zavisi od nas. Rizikovaće više, ali rizikovali su i tada. Sada je još veći rizik jer nema nastavka, može i golman da krene na korner. Nema sledeće utakmice, nema popravnog, tako da će sigurno biti mnogo teže nego u pragu".


Istakao je da je pozitivan rezultat iz prve utakmice "odličan", ali da ne mora da predstavlja veliku prednost u revanšu.


"Oni mogu da vam daju gol u svakom trenutku i utakmica se vraća na početak. Sve je otvoreno. Pred prvu utakmicu su izašli iz dva jaka derbija. Sada su svežiji. Biće izuzetno teška, verujem do samog kraja neizvesna utakmica", rekao je Stanojević.


Trener Partizana je istakao da njegova ekipa "nema luksuz" da razmišlja o "večitom" derbiju koji je na programu u nedelju.


"Nemamo taj luksuz da razmišljamo o derbiju, možemo samo o sutrašnjoj utakmici koja će izuzetno da nas potroši. Videli ste Siti, odigra Ligu šampiona i kako onda posle tri dana prođe u prvenstvu. Isto tako i Inter. Svaka čast momcima, podigli su standarde. Ulazimo 'ful', maksimalno, nažalost ili na sreću ne razmišljamo o sledećoj utakmici", istakao je Stanojević.


"Prirodno je da razmišljate o derbiju, ne sad, još u Nišu sam razmišljao o derbiju. Šta da radimo? Moramo da iznesemo sve to. Imamo takvu utakmicu da ne možemo da kalkulišemo. Izlazimo u najjačem mogućem sastavu. Nikoga odmaram, pomeram... Izuzetno smo fokusirani jer smo sami sebi nametnuli situaciju da moramo da 'poginemo' sutra i da ne mislim šta će biti prekosutra".

Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru