Samofalov: Opozicija mora da iskoristi sve mehanizme za izbornu kontrolu

 Predsednik odborničke grupe "Oslobodimo Vračar" Konstantin Samofalov rekao je da je ta grupa imenovala svoje predstavnike u opštinskoj izbornoj komisiji, sa ciljem da učešćem u radu izborne administracije da pun doprinos regularnosti glasanja na predstojećim izborima.


„Imajući u vidu rezultate nedavno okončanog međustranačkog dijaloga, uz posredovanje poslanika Evropskog parlamenta, koji je opoziciji obezbedio dodatna mesta u lokalnim izbornim komisijama širom Srbije, pozivamo ostale proevropske opozicione stranke da imenuju članove izbornih komisija“, naveo je Samofalov u pisanoj izjavi.

Kako je istakao, ukoliko „Oslobodimo Vračar“ učestvuje na izborima, potrebno je da iskoristi sve mehanizme za izbornu kontrolu i da ne koristi tako delikatnu temu za dokazivanje pravovernosti.


"Samo zajedničkim naporima možemo da se suprotstavimo Srpskoj naprednoj stranci, a ta borba mora se voditi na svakom polju, a ne po principu švedskog stola", rekao je Samofalov.


Prema navodima, koalicija "Oslobodimo Vračar" obaviće svoj deo posla u izbornoj kontroli, ali taj zadatak ne može u celosti da sprovede samostalno, "kao što ni pobeda protiv režima neće biti moguća ukoliko delovi opozicije budu insistirali na soliranju i odsustvu bilo kakve saradnje".


IZVOR: FoNet

Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru