Pokušao da drži školu glume u sudnici: Borović posle odbrane Mike Aleksića

 Miroslav Aleksić danas nije znao da iznese konkretnu odbranu već je alegorično pokušao da ismeva žrtve. Pominjao je osobe koje uopšte nisu predmet činjeničnog stanja i pokušao da teatralno održi neku školu glume u sudnici, rekao je danas ispred Palate pravde advokat Borivoje Borović. Aleksić je danas, pred Višim sudom u Beogradu gde mu se sudi zbog silovanja i napastvovanja polaznica svoje škole glume, iznosio odbranu.

,


„Suštinski, Aleksić je pokušao da dobije naklonost od mene misleći da ću biti blaži. Sam je pokušao da iz zatvora režira na Pinku i Hepiju održavajući paralelna suđenja“, rekao je Borović odgovarajući na pitanje kako komentariše to što je Aleksić spominjao i njegovog sina.

Jugoslav Tintor, advokat Milene Radulović, rekao je da zastupnici oštećenih nisu bili protiv snimanja.

"To je tužilaštvo samo predložilo, ovo je danas prava slika njegove odbrane", rekao je Tintor.


Advokat Miroslava Aleksića Zoran Jakovljević rekao je, odgovarajući na pitanje novinarke, da žrtve nisu imale nikakve karijere.


"Zbog godina i neiskustvo ne mogu da iznesu ovaj krivični postuka onako kako je neko zamislio", rekao je Jakovljević i dodao da će drugi deo odbrane biti fokusiran na to zašto je neko to tako uradio, da polako izađe "sve na videlo".


Inače, Aleksić se osvrtao na 14 situacija koje su u optužnici, za sedam devojaka. Pominjao je navode koje su oštećene izjavile, kao što je pričao na primer "ne trebate vi meni nego ja vama", opravdavajući svoje metode rada time da je pod tim mislio da ukoliko dolaze na časove, moraju da ispune uslove i spreme šta je potrebno za čas.


"Pa, nemoj da dolaziš onda. Uslov je da uradiš zadatak, to znači to da mi oni ne trebaju", rekao je Aleksić, a zatim se osvrnuo na to kako su žrtve bile u šoku jer im je bio usađen strah i strahopoštovanje da ne razočaraju svog nastavnika.

"Kada je u pitanju Milena Radulović, to je povučeno iz porodice. Možda je ona živela u patrijarhatu, ja tu ne vidim ništa loše. I tako Milena Radulović ima problem već sa 17 godina", rekao je Aleksić.


Tvrdio je da na osnovu izveštaja njenog psihijatra piše da se radi o traumi, ali aludira na to da trauma ne mora da dolazi od njega.


"Milena, tvoja sestra je četiri godine ostala u tom studiju, što se tada nisi borila za prava devojčica, nego posle osam godina. Taj period u studijhu nema mrlju, nego se Milena vidno menja u psihološkom smislu. Uostalom, ko je normalan da godinama vodi decu koja su u strahu?", rekao je i naglasio kako su sve oštećene istovremeno prijavile, što pokazuje da je to sindrom lažnog prijavljivanja.


Tvrdi da je čak i optužnica ušla u jednom momentu u taj projekat.


Osvrćući se na to da je Radulović prijavila slučaj dobrovoljno i odmah na njen zahtev dostavila dva izveštaja psihijatra, koje je tužilaštvo uvrstilo u glavne dokaze, naveo je kako optužnica pokušava da svih sedam devojaka da predstavi kao jednu, a zapravo im je zajedničko da svaka bude žrtva.

Priznao je da kod njega postoji kazna umivanja.


"U 19. veku su klečali na kukuruzu", rekao je objašnjavajući svoje metode i rekavši da su uglavnom dečaci išli na umivanje kada nešto "lupe".


Aleksić se hvalio takođe i da su na njegove audicije dolazili više nego na Fakultet dramskih umetnosti, priznajući da je izbegavao roditelje ali je bio otvoren za njih ako je u pitanju "neka muka". Takođe, još jednom se obratio advokatu Boroviću spominjući njegovog sina i govoreći o nekim situacijama.


Pored toga, Aleksić je pogrdno komentarisao majke polaznica svoje škole glume.

Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru