Đoković slavio: Besneo, grešio, a pobedio

 Novak Đoković slavio je protiv Karena Hačanova sa 6:3, 7:6(2) u drugom kolu turnira u Dubaiju, a sva dešavanja sa ovog susreta mogli ste da pratite uživo uz Nova.rs.


Isprva je izgledalo da će biti to još jedan lak zadatak za Đokovića, a onda je ruski teniser pokazao zbog čega je nekada bio i osmi igrač sveta.

U prvom setu je Novaku bio dovoljan jedan brejk da ga osvoji, a delovalo je kao da rutinski odrađuje posao.


Tako je počeo i drugi set kada je napravio brejk i stigao do 3:1.


Onda je Hačanov zaigrao neverovatno, došao je do četiri brejk lopte (tri u jednom gemu) i jednu je na kraju iskoristio, pa je poravnao na 4:4. Ušlo se u taj-brejk, a tamo je Srbin još jednom pokazao zašto ga nazivaju i "kraljom taj-brejkova". Đoković je prošetao Hačanova, pa je u jednom trenutku bacio i ruskog tenisera na zadnjicu nakon što je izveo niz fantastičnih poteza.


Bila je ovo peta pobeda Đokovića u šest duela protiv trenutno 26. igrača planete, a u četvrtfinalu će Srbin igrati protiv boljeg iz duela Jiržija Veselija i Roberta Bautiste Aguta.


Novak je ostao miran u trenutku kada se meč lomio. Pokazao je da i dalje može da prebrodi teške trenutke i sam je priznao da je osećao da je pod stresom.


Bio je ovo prvi ozbiljniji test za Đokovića na turniru na kom brani 500 ATP bodova osvojenih još 2020. godine.

Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru