Mihajlovic: Porazavajuce sto Zavetnici ignorisu prava zena

 Predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović izjavila je da borba za rodnu ravnopravnost i jednak položaj žena u društvu nije uperena protiv porodice i muškaraca, već da je, naprotiv, to borba za pravednije i uspešnije društvo.





Mihajlovićeva, koja je i potpredsednica Vlade Srbije, je reagujući na kritike Srpske stranke Zavetnici rekla da je poražavajuće da se politička partija, na čijem čelu je žena, bori protiv ravnopravnih i jednakih uslova za žene i muškarce u Srbiji.


„ Poražavajuće je da žena koja se kandiduje za predsednicu republike ne primećuje koliko je žena ubijeno, da u odnosu na muškarce, 15 odsto manje žena ima posao, da za jednak rad dobijaju nižu zaradu, da ih je manje na mestima na kojima se donose odluke", navodi se u pisanoj izjavi.


Mihajlovićeva je dodala da kritike na račun rodne ravnopravnosti i borbe protiv nasilja nad ženama dolaze od onih koji nikad nisu uradili ništa u domenu ljudskih prava.


" Borba za jednak položaj žena i muškaraca nije borba protiv porodice, već naprotiv. To je borba na dobrobit celog društva i svih građana i građanki Srbije“, poručila je ona.


IZVOR: TANJUG



Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru