Brnabić: Hvala Đilasu što je našem narodu u RS pokazao kako gleda na njih

 Premijerka Ana Brnabić odbacila je kao neistinite tvrdnje lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa da vlast dovodi građane Republike Srpske i daje im državljanstvo Srbije po ubrzanoj proceduri kako bi na predstojećim izborima glasali za Srpsku naprednu stranku.


Navodeći da su takve tvrdnje „opasne i skandalozne“, premijerka je ocenila da za njih ne postoji „nikakav“ dokaz.

„Posle uvreda na račun naših sugrađana iz Marinkove bare, sada smo videli i brutalne uvrede na račun našeg naroda u RS kog Đilas tretira kao stado koje neko može da dovede i da uceni kako će glasati. Hvala mu što je našem narodu u RS pokazao kako gleda na njih“, navela je premijerka odgovarajući na pitanja novinara posle obilaska Gimnazije u Mladenovcu.


Ocenila je da snimci koje je lider SSP objavio u vezi navodnog "uvoza sigurnih glasova" iz RS, ne predstavljaju dokaz jer se to kako je rekla, ne dešava.


"On je objavio snimak nekih ljudi, ne znamo ni kojih ni gde. To je jedino dokaz đilasove frustracije pred izbore i da priprema nerede posle izbora ali to više nije tajna, to je otvoreno rekao Borko Stefanović", navela je predsednica vlade Srbije.


Odbacila je kao neistinite i navode da aktivisti SNS koji terensku kampanju sprovode od vrata do vrata, raspolažu ličnim podacima građana, poput brojeva telefona ili jedinstvenog matičnog broja.


"Niko nema lične podatke građana, niko nema nikakve adrese. SNS ide u kampanju od vrata do vrata što je legitiman način političkog aktivizma. Svi u svetu to praktikuju, to su u prošlosti sve stranke radile i kod nas a danas ne rade jer nemaju dovoljno aktivista, simpatizera, a ni podrške pa ne žele da idu da razgovaraju sa građanima", rekla je premijerka.


Za "lažne" krivične prijave krivi istraživačke medije

Upitana da li će neko snositi odgovornost za podnošenje "lažnih" krivičnih prijava, poput one koju je potpredsednik SNS-a Miloš Vučević podneo protiv Aleksandra Vučića zbog medijskih navoda o vezama predsednika Srbija sa kriminalnim klanom Veljka Belivuka, premijerka je ocenila da ako bi neko i trebalo da snosi odgovornost, to bi trebalo da budu istraživački mediji koji su te tvrdnje i objavili.


"Prijava je podneta na osnovu pisanja istraživačkih medija, o tome je prvi pisao KRIK. Oni su direktno optužili Aleksandra Vučića, Aleksandra Vulina i mene za neke nečasne radnje ali sami nisu podneli prijavu jer su znali da ne objavljuju istinu nego informacije koje imaju za cilj da oslabe i sruše Vučića", navela je premijerka.


Ocenila je da je "jedino odgovorno" da neko podnese prijavu kako bi se utvrdilo da li su ti navodi istiniti.


"Licemerno je da objavljujete takve informacije, a da niko ne podnosi krivične prijave. Volela bih da to ne ostane mrtvo slovo na papiru jer sve što su pisali o Jovanjici, o vezama sa Belivukovim klanom je laž. Da Miloš Vučević nije podneo prijavu, ostavilo bi se ljudima da veruju ili ne veruju da li je to laž. Mi smo pokazali da verujemo KRIK-u više nego bilo ko drugi, zato neka oni pišu šta hoće a mi ćemo sve te navode da proverimo pred našim institucijama", rekla je Brnabić.

Za gimnaziju 300 miliona dinara

Premijerka je navela i da je vrednost radova na kompletnoj obnovi zgrade gimnazije u Mladenovcu procenjena na oko 300 miliona dinara, a da bi radovi trebalo da budu završeni do početka ove školske godine.

Navodeći da je od 2012. godine u objekte školske infrastrukture u Srbiji uloženo 38 milijardi dinara, premijerka je najavila da će posle obnove "od poda do plafona", mladenovačka gimnazija biti "jedna od najmodernijih u Srbiji".

"Ovde imamo problem sa zgradom gimnazije i poslednjim spratom koji je urušen i od 2017. ne može da se koristi. Dodatno frustrirajuće je to što je krov dograđen 2002. godine a već 2012. se prvi put urušio. Tu se vidi gde su otišle uložene pare ako se već posle 10 godina krov urušio", rekla je premijerka posle obilaska te obrazovne ustanove.

Dodala je da je u narednom periodu planirana i obnova Devete beogradske gimnazije.

IZVOR: BETA

Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru