SSP: Doček bio epidemiološka bomba, ko je odgovoran?

 Stranka slobode i pravde (SSP) okrivila je članove Kriznog štaba, gradonačelnika Beograda Zoran Radojičića i njegovog zamenika Gorana Vesića da su direktno odgovorni za dramatično povećanje broja zaraženih virusom korona do kog je došlo zbog održavanja dočeka Nove godine ispred Narodne skupštine, saopšteno je iz te stranke.


Uoči Nove godine broj zaraženih na dnevnom nivou bio je oko hiljadu, dok se samo četiri dana kasnije popeo se na 5.224, a u sredu dostigao čak 7.488 zaraženih, navodi u saopštenju SSP.

„Potpuno je jasno da su svi pomenuti svesno žrtvovali zdravlje naroda i živote ljudi samo da bi iskoristili novogodisnja slavlja za sopstvenu i stranacku promociju tri meseca pred izbore“, ističe SSP.


Radojičići i Vesić organizovali su i "novcem Beograđana platili epidemiološku bombu", zbog koje će stradati i lekari i medicinski radnici, hiljade obolelih i novoobolelih, ali i hiljade nekovid pacijenata koji će ostati bez neophodne medicinske pomoći usled kolapsa zdravstvenog sistema zbog katastrofalnog upravljanja kovid krizom", ocenila je SSP.


"Stranka slobode i pravde je još 30. juna 2021. podnela krivične prijave protiv članova Kriznog štaba premijerke Ane Brnabić, ministra Zlatibora Lončara, Predraga Kona, Darije Kisić Tepavčević i ostalih zbog teškog krivičnog dela svesnog ugrožavanja zdravlja i života ljudi, koje ne zastareva 30 godina", navodi se u saopštenju.


Uz ocenu da tužilački postupak tapka u mestu, u SSP naglašavaju da će "za taj zločin protiv sopstvenih građana zarad lične i političke koristi, odgovarati mnogo brže, nego što se nadaju, a Vesić i Radojičić među prvima".

IZVOR: FoNET

Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru