Novak odbijen drugi put za vizu: Ðoković opet pred sudijom Kelijem

 Posle višednevne sage i odlaganja odluke, ministar za imigracije Aleks Hok je poništio prethodnu odluku Federalnog suda. On je, kako navode svetski mediji, iskoristio svoju ličnu moć da poništi vizu Đokoviću, dok se sada sa druge srtrane očekuje brza reakcija njegovog advokatskog tima.


Kako prenose australijski mediji, najbolji teniser sveta neće ići u pritvor, nakon što mu je otkazana viza po drugi put od strane Ministra za imigracije ove zemlje.


Hronološki danas od naajsvežijih informacija pa do najstarijih:

10:45 Saslušanje na vreme

Tačno na vreme počelo je saslušanje Novaka Đokovića koje se uživo prenosi na zvaničnom sajtu federalnog suda Australije. Trenutno traje izlaganje sudije Kelija.


10:30 Novak viđen kako dolazi u advokatsku kancelariju

Najboljeg tenisera sveta AP je snimio kako dolazi u advokatsku kancelariju nakon odluke ministra Houka da mu ukine vizu.

09:45 Morison: Odluka zbog žrtava pandemije

Premijer Australije Skot Morison podržao je danas odluku ministra za imigraciju Aleksa Hoka koji je poništio vizu najboljem teniseru sveta Novaku Ðokoviću, ističući da je to učinjeno zbog žrtava koje su Australijanci podneli tokom pandemije korona virusa. Morison je naveo da je, nakon pažljivog razmatranja, ministar za imigracije ukinuo vizu Ðokoviću, iz razloga zdravlja i dobrog reda, na osnovu toga da je to bilo u javnom interesu, prenosi Gardijan. Istakao je da je pandemija bila neverovatno teška za svakog Australijanca, ali da su se držali zajedno i spasili živote i sredstva za život.


"Zajedno smo postigli jednu od najnižih stopa smrtnosti i najveću stopu vakcinacije u svetu", naveo je Morison.


09:00 Houk: Iskoristio sam svoje pravo

"Iskoristio sam svoje ovlašćenje Zakona o imigracijama da poništim vizu koju je Novak Ðoković imao. Iz razloga zdravlja i dobrog reda, sve u javnom interesu. Ova odluka je usledila nakon naloga Saveznog i okružnog suda da, od 10. januara, kojim je poništena prethodna odluka o ukidanju vize. Prilikom ove odluke pažljivo sam razmotrio sve informacije od ministarstva unutrašnjih poslova, australijske graničče snage. Morisonova vlada je čvrsto posvećena zaštiti granica Austalije, posebno u doba pandemije", objasnio je Hok u saopštenju.


08:00 Đokoviću ukinuta viza

Ministar za imigraciju Aleks Houk iskoristio je svoju ličnu moć da poništi vizu Novaku Đokoviću, dok se njegovi advokati spremju da reaguju na ovo, piše australijski portal The Age. I dalje postoji mogućnost žalbe. CNN navodi da je najasno da li će Australija sada odlučiti hoće li da deportuje srpskog tenisera, jer tu odluku zapravo još uvek može da ospori njegov pravni tim.


07:45 Birmingen: Houk odlučuje

Ministar finansija Sajmon Birmingen je jutros za Kanal 9 ponovio da je odluka u rukama ministra Aleka Hoka, ali da je politika vlade "kristalno jasna", a to je da "pravila važe za sve". Istovremeno Komitet za Melburn, koji okuplja biznismene i umetnike, saopštava da je reputacija grada kao domaćina velikih manifestacija, narušena sporom oko Ðokovića.


Podsetimo, ministar za migracije u australijskoj vladi Aleks Hok poništio je vizu najboljem teniseru sveta, uprkos sudskoj odluci, a Ðokovićevi advokati su uložili žalbu na ovu odluku. Houk je, kako navode svetski mediji, iskoristio svoju ličnu moć da poništi vizu Đokoviću, dok se sada sa druge srtrane očekuje brza reakcija njegovog advokatskog tima.


Odluka koju je doneo Houk ugrožava Đokovićev nastup na Australijen openu koji počinje u ponedeljak, a na kom bi trebalo da igra sa Miomirom Kecmanovićem u prvom kolu. Njegovi advokati se spremaju da odmah podnesu sudsku zabranu protiv ove odluke, prenosi australijski portal Ejdž, jer ako se ona ne ospori pred sudom, Đoković će odmah biti deportovan iz zemlje.

Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru