Gosti emisije "Direktno sa Minjom Miletić" o Đokoviću: Nezapamćen skandal i odmazda prema najboljem sportisti sveta

 Nezapamćeno je da jedan od najboljih sportista sveta ne može da uđe u zemlju na turnir koji je osvajao devet puta, a na koji je pozvan da učestvuje, ocenili su gosti emisije Direktno sa Minjom Miletić aktuelnu situaciju u kojoj se Novak Đoković trenutno nalazi.


Analitičar Đorđe Vukadinović kaže da je zaprepašćen zbog onoga što se dešava Novaku, i veruje da će se jednog dana snimati serije i filmovi o Đokoviću u Australiji. 


"Toliko se stvorilo buke i šumova, mislim da je prosečan građanin Srbije postao bolji poznavalac australijskog pravnog sistema od stručnjaka, zna sve finese i nadležnosti sudova. Đoković je postao žrtva njihovog unutrašnjeg političkog prepucavanja. Vlast trenira strogoću na Đokoviću i skuplja poene uoči izbora. Inače ga mnogo nisu voleli, iako je bio uspešan, plus dolazi odakle dolazi, plus nije vakcinisan, ali i dalje je šokantno i skandalozno", rekao je Vukadinović.


On je odnos Australije prema Đokoviću opisao kao što je ta zemlja imala prema Aboridžinima. 


"Nije presudno što dolazi iz Srbije, to je samo olakšalo stvar, da je Englez ili Škot, uprkos svemu tome, on je bio već ubedljiv, bio je neomiljen tamo. Ovde se skupilo više negativnih stvari, Australija je pokazala jednu vrstu bahate arogancije, koja podseća na odnos koji su imali prema Aboridžinima. Da dolazi iz Tanzanije ili Ruande, ja bih rekao, nema smisla šta rade ovom čoveku", dodao je Vukadinović.


Novinar Ivan Radovanović ocenio je da se ovde radi o odmazdi nad najboljim teniserom na svetu.


"Sa onakvom izjavom premijera Australije, koji je rekao da Novaka izbacuju zbog žrtava kovida, jasno da nije reč ni o pravu i pravdi, već o odmazdi. Prema njemu su se poneli kao prema nijednom sportisti na svetu, država je poznata po odlučnosti kada je naplata poreza, imali smo slučajeve kada su Španci gonili Mesija i Ronalda, na kraju su ih kaznili, ali to nije podrazumevalo da će ih uoči utakmice Lige šampiona odvesti u svlačionicu i izvući napolje. To se tako ne radi, zato ovo liči na odmazdu, ako je pritom motivisana nekom predstavom o njemu kao Srbinu, onda je to tek odvratno", rekao je Radovanović. 


IZVOR: EURONEWS

Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru