Vučić: Ako propadne referendum, staće evropske integracije

 Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će, ukoliko referendum o promeni Ustava ne bude uspeo, evropske integracije Srbije biti zaustavljene jer je pitanje vladavine prava vezano sa odlukama Venecijanske komisije i Evropske komisije.






„Ako ne uspe referendum mi ćemo dobiti ocene da nismo napredovali u vladavini prava“, rekao je Vučić i ponovio da referendum nema veze sa Kosovom ni sa životnom sredinom, već samo sa željom da pravosudje bude nezavisno i profesionalno.

Na pitanje novinara Pinka da li je problem Rio Tinta rešen pošto su za sutra ponovo najavljeni protesti, Vučić je odgovorio „Pa šta“.


„Svaki dan su neki protesti, evo i večeras su, svaki dan, pa šta, jel to znači da država ne treba da funkcioniše“, rekao je predsednik i ocenio da su protesti „pozicioniranje pred izbore“ i da je on to od početka znao.


Dodao je da misli da litijum jeste šansa, ali ne ako narod neće.


„Nećete pare, nećete rudnike, ja ću reći šta mislim o tome, ali ću reći i Rio Tintu da ako misle da mogu da prave jalovište na Jadru, da ruše crkve i groblje, ne može“, rekao je Vučić.


O Goranu Markoviću

Na pitanje da prokomentariše izjavu reditelja Gorana Markovića koji je doveo u vezu predsednika Srbije i sudbinu rumunskog diktatora Nikolaja Čaušeskua koji je streljan, Vučić je odgovorio da ne bi da posebno komentariše.


Zahvalio je televiziji Pink što mu je svojim prilogom pomogla da mirno odgovori, i ponovio ono što je objavljeno u vestima Pinka, a to je pitanje – da li bi trebalo da bude streljan zbog puteva koje je izgradio.


On je nabrojao puteve, pruge, muzeje, izgradnju Hrama Svetog Save, spomenika, ponavljajući – „Jel zbog toga da me streljaju?“


Vučić je ponovio poruku opoziciji da mora nešto da radi kako bi ga srušila, a ne samo da napada porodicu, „pljuje“ i preti.

„I posle protesta porasli su zeleni i mi, a pao je rejting nekih drugih iz opozicije“, rekao je Vučić.

IZVOR: BETA

Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru