Partizan ima tri nova bisera

 Jedna od najboljih polusezona u istoriji Partizana je pored sjajnih rezultata obeležena i lansiranjem mladih igrača koji su u velikom stilu najavili ozbiljne karijere.


Nemanja Jović je već privukao pažnju i izborio se za minutažu tokom prolećnog dela, a ove jeseni je samo potvrdio veliki potencijal. Crno-beli su uz njega dobili još dva bisera koja su uskočila na veliku scenu.


Aleksandar Popović je postao legitimni naslednik Vladimira Stojkovića na golu, a u završnici ove godine je na scenu stupio i Marko Milovanović.


Međutim, tu Partizanova akademija ne želi da se zaustavi.


Na pripremama na Kipru bi trebalo da vidimo još trojicu talenata iz crno-bele fabrike, što znači da u bliskoj budućnosti možemo da očekujemo lansiranje nove mlade zvezde domaćeg fudbala.


Jedan od najzanimljivijih prospekata svakako je Vanja Vlahović, levo krilo iz omladinskog pogona.

Vlahović može da igra i napadača, a već je imao prilike da sarađuje sa Aleksandrom Stanojevićem koji ga je prošle zime vodio na pripreme u Tursku.


Talentovano levo krilo je rođeno 2004. godine, a ove jeseni je za omladince Partizana postigao pet golova. Zanimljivo je i da je drugi najmlađi igrač u istoriji kluba koji je potpisao profesionalni ugovor.


On je to uradio 2019. kada je imao 17 godina, a jedini mlađi od njega je bio njegov prezimenjak Dušan Vlahović.


"Omen est nomen", kažu stari Latini, pa ako je prezime nekakav znak, srpski fudbal bi mogao da dobije još jednog velikog Vlahovića i to ponovo iz Partizanove škole.

Crno-beli su prethodnih godina izbacili dva velika talenta na poziciji štopera koji su postali nosioci i u reprezentaciji.


Nikola Milenković je na meti velikih klubova, dok se Strahinja Pavlović muči u Monaku, ali mu zato Piksi daje šansu u nacionalnom timu.


Uskoro bi još jedan veliki igrač mogao da izađe sa crno-bele akademije i izraste u vrsnog defanzivca.


Mihajlo Ilić je godinu dana stariji od Vlahovića i već je ove jeseni debitovao u Superligi Srbije za Partizan. Ušao je u igru protiv Vojvodine kada je zamenio Miloša Jojića i zaigrao na mestu zadnjeg veznog pokazujući polivalentnost koja bi mogla da mu znači mnogo u karijeri.


Bio je standardan ove jeseni u konkurenciji omladinca i bio među najboljim igračima ekipe koja je lider na tabeli.

Još jedan krilni igrač će pokušati da se nametne i izbori za mesto u prvom timu.


Mihajlo Petković je poput Vlahovića već osetio kako izgledaju pripreme kod Stanojevića prošle zime u Antaliji.


Zbog driblerskih veština saigrači su ga prozvali "Pele iz Ćičevca". Na 16 utakmica je postigao tri gola i dodao tri asistencije, a ubeležio je i dva nastupa za reprezentaciju Srbije do 18 godina.


Bio je strelac u porazu od Italije u septembru.


Stanojević tako nastavlja da gradi reputaciju trenera koji voli da gura mlade igrače i da im daje priliku. I sam je više puta isticao da će radije da pruži šansu nekom talentovanom klincu nego da dovodi stranca na njegovo mesto.


Crno-bele na proleće očekuju odlučujuće bitke za titulu prvaka, pa je upitno koliko će trojica mladića dobijati priliku, ali će pripreme sa prvim timom biti šansa da se nametnu i da u bliskoj budućnosti, možda već od naredne sezone dobiju ozbiljniju ulogu.

IZVOR: NOVAS

Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru