Preminuo Branko Marinković: Zamenik generalnog sekretara Skupštine Srbije

 Zamenik generalnog sekretara Skupštine Srbije Branko Marinković iznenada je preminuo u 41. godini, javila je Radio-televizija Srbije.


Marinković je diplomirao na Pravnom fakultetu u Nišu, kao i na studijama prvog stepena na Elektronskom fakultetu u Nišu i stekao zvanje – inženjer elektrotehnike za računarsku tehniku i informatiku.


Gimnaziju je započeo u Surdulici, maturirao u Vinfildu, Luizijana, SAD u okviru međunarodnog programa – „Pacific intercultural exchange“ – kao učenik generacije i kao jedan od najboljih polaznika nagrađen Sertifikatom sa odlikom.


Jedan je od pobednika međunarodnog „Mootcourt“ takmičenja u simulaciji suđenja pred Evropskim sudom za ljudska prava u Strazburu, 2011 – odlično poznavanje međunarodnog prava iz oblasti ljudskih prava i međunarodnog procesnog prava.


Bio je advokatski pripravnik od 2011. do 2012, mlađi savetnik u Odboru za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu Skupštine Srbije od 2012. do 2014, savetnik u Generalnom sekretarijatu Skupštine od juna 2014. do oktobra 2014. i zamenik generalnog sekretara Skupštine od oktobra 2014. kao i zamenik sekretara Republičke izborne komisije od 2016. godine.


Sve ove funkcije je obavljao u okviru Službe Narodne skupštine, pored redovnog posla.


Dačić: Izgubili smo izuzetnog pravnog stručnjaka

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izrazio je najdublje saučešće porodici Branka Marinkovića.


"Branko Marinković je bio izuzetan pravni stručnak, izgubili smo prerano poštovanog i dragog kolegu, koji je sav svoj rad i znanje posvetio parlamentu i njegovom uspešnom i efikasnom radu“, navodi se u telegramu saučešća Ivice Dačića.


Gojković: Veliki gubitak

Ministarka kulture Maja Gojković, koja je bivša predsednica Skupštine Srbije, rekla je da je sa velikom tugom primila vest o iznenadnoj smrti Marinkovića.


"Njegov prerani odlazak je veliki gubitak za sve koji smo ga poznavali i koji smo imali priliku da sa njim sarađujemo. Pamtićemo ga kao čoveka koji je sa velikom posvećenošću, izuzetnom energijom i svojim znanjem i stručnošću doprinosio radu Narodne skupštine", navela je ona.

IZVOR: FoNET

Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru