Brnabić izmišlja sabotažu: Teorija zavere umesto ostavki za kolaps EPS-a

 Nakon što je premijerka Brnabić izjavila da je mogući razlog nestanka struje i grejanja sabotaža u TENT-u, deluje da ćemo videti na delu staru taktiku: naći krivca u nekome drugom, po mogućstvu da ima veze sa opozicijom, te da još jednom ne pogledamo istini u oči jasno kažemo – da, krivci su kadrovi koje je postavila najveća partija u zemlji. Svima je jasno da je krivac SNS. Iako su ostavke bojažljivo najavljene, za sada ih nema, ali ima prostora za bujnu maštu funkcionera SNS.



Svake zime postrojenja TENT-a rade punim kapacitetom, a ljudi iznad svih svojih mogućnosti. Struja je nestajala i prethodnih godina i ne treba biti neiskren pa reći da se to oduvek dešavalo. Ipak, ove godine situacija je drugačija: pojedini građani nisu imali struju ni nakon 100 sati, a odgovornost za ovakav presedan u 21. veku nije preuzeo niko.


Delovalo je da će nakon sednice Vlade, koja je bila otvorena za medije biti smenjen direktor EPS-a Milorad Grčić, a svoje nezadovoljstvo nije krio ni predsednik Aleksandar Grčić.

„Mićo, ne znam šta bih ti rekao. Očekujem tvoju reakciju u narednih nekoliko dana“, poručio je Vučić, a svima je „mirisalo“ na ostavke na čelu preduzeća zaduženog za distribuciju električne energije.


Umesto ostavke Grčića, dobili smo izjavu premijerke Ane Brnabić koja nije isključila mogućnost da je za katastrofu u EPS-u kriva sabotaža.


“Svakako je nekompetentnost ili nestručnost u svakom smislu. A da li je bilo još nešto, meni se čini da je malo prevelika slučajnost da u jednom trenutku ispadne svih šest blokova, ali to je ta nestručnost, neshvatljiva za Elektroprivredu Srbije koja ima ljude i inženjere koji rade decenijama. Ima osnova da sve bezbednosne službe na tome rade. Nisam pobornik teorija zavere, ali da ima nekih neverovatnih stvari – ima“, rekla je Brnabić.


Očigledno da ima osnova za sve moguće scenarije, osim da jednom za 10 godina neko preuzme odgovornost i glasno i jasno kaže: krivi smo, podnećemo ostavke makar iz moralnih razloga.


Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić rekla je u izjavi za Nova.rs da premijerka svojom izjavom „prosto briljira“.


„Gospođa Brnabić je ovog puta potpuno u pravu, prosto briljira. Od kada su ona i Vučić i Siniša Mali i Grčić došli na vlast – i EPS i Telekom i svi sistemi i cela država su nam pod njihovim svakodnevnim sabotažama i diverzijama. Svaki put kada treba da prikriju kolaps sistema zbog svog lopovluka, nesposobnosti i izvlačenja državnih para građana u privatne džepove partije i bratije, oni se dosete sabotaža i diverzija, a oni su glavni izvršioci. Pa sećate se kada je Vučić ‘otkrio diverziju u kovid bolnici u Batajnici’ kako je navodno neko spaljivao električne sklopke samo da on ne bi otvorio bolnicu kad je najavio. Imali su i onaj biser da su otkrili neku sabotažu kada se obrušio potporni zid kod Grdelice, pa se i BIA čak uključila“, podvukla je Tepić u izjavi za Nova.rs i dodala:

„Samo nisu otkrili sabotažu EPS-a preko firme rođenog brata upravo gospođe Brnabić „Asseco“, koja je od kada je brat Igor postao direktor, a sestra Ana premijerka, izvukla više od 40 miliona evra novca građana samo iz EPS-a. A izvlačila odakle god je stigla. I kada sam to otkrila i o tome obavestila bord direktora kompanije Asseco, brat Igor je bio prinuđen da podnese ostavku, a sestra Ana da zaćuti kako je sva ta korupcija na štetu EPS-a i građana za nju sasvim normalna stvar. Zato 3. aprila moramo da oteramo sve ove prevarante koji se igraju države dok je opljačkaše i zadužiše kao niko u istoriji“, zaključila je Tepić.


Energetski stručnjak Miodrag Kapor rekao je za Nova.rs da je u praktičnom smislu gotovo nemoguće izvesti sabotažu na ovom postrojenju.

„Teško je baviti se domenom spekulacija, ali ovakav način odgovara na realne probleme jeste pokušavanje nivelisanje štete koja je nastala u javnosti. Sada pokušavaju da prebace odgovornost na svakog, pa se pojavila mogućnost i sabotaže. Za sabotažu postoji teoretska šansa, ali u praksi je to skoro nemoguće“, rekao je on i dodao:


„Ne vidim ko bi to i zbog čega radio, posebno da to bezbednosne službe i policija ne mogu da utvrde. Još jednom podvlačim, rekao bih da u pitanjju prebacivanje odgovornosti sa realnih krivaca”, rekao je za Nova.rs energetski stručnjak.

IZVOR: NOVAS


Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru