Fudbalski savez tzv. Kosova tuži reprezentativce Srbije

 Dok čitava srpska nacija slavi svoj direktan plasman na Svetsko prvenstvo 2022, u Prištini najavljuju da su spremili tužbu zbog majica koje su nosili srpski reprezentativci na slavlju posle pobede nad Portugalijom (2:1) i pesme „Veseli se, srpski rode“, srpske pevačice iz Crne Gore Danice Crnogorčević, koju su pevali.


„Fudbalski savez Kosova* žaliće se UEFA i FIFA na postupak srpskih fudbalera, koji su posle meča sa Portugalijom pojavili u majicama sa iredentističkim nacionalističkim natpisom. FFK smatra da je neprihvatljivo propagiranje nacionalističke pesme fudbalera reprezentacije Srbije u čijem se tekstu pominju dva grada susednih država, Prizren Republike Kosova* i Rumija Crne Gore (mislili su verovatno na planinu u Crnoj Gori). Ovaj provokativni i nacionalistički gest ne odgovara evropskim vrednostima, već je jednostvano deo srpskih šovinističkih i iderentističkih snova i razmišljanja. Fudbal je najpopularniji sport na svetu i svuda je hvaljen za stvaranje mostova prijateljstva među narosima i kao takav treba da ga čuvamo, a ne da služimo kao propagandno sredstvo besnog šovinizma“, stoji u saopštenju.


Oni su dostavili i fotografiju na kojoj se nalaze Nemanja Radonjić, Stefan Mitrović i Dušan Vlahović u pomenutim majicama zbog čega će ih tužiti.

Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru