Evro gol karijere Uroševića: Gent kroz iglene uši do remija

 Crno-beli pokazali da igrom mogu da pariraju najboljem timu Grupe B Lige konferencije. Poveli, ali na kraju - 1:1


Takve golove ne daje ni Rikardo Gomeš. Takve golove autorizuju uglavnom fudbaleri iz “liga petica”. U rodnom gradu Kevina de Brujnea – a njegovih majstorija svet se nagledao – kao da je pelcer asa Mančester Sitija iznikao iz trave Galamko arene, primio se na kopačku Slobodana Uroševića i omogućio Partizanovom prvotimcu da postigne najlepši, može biti i najvažnji, gol karijere. Jedina je šteta za crno-bele što nije bio vredan pobede, iako je tokom drugog poluvremena sastav iz Humske koketirao sa istorijskim podvigom, da prvi put savlada Belgijance.


Ovako, “samo” 1:1. Pravedno, ako se sagledaju šanse, način igre i opredeljenje. A nepravedno prema Uroševiću, pošto je njegov velemajstorski potez iz 66. minuta ranio ekipu Hejna Vanhecebruka. Do kraja su se izmene domaćeg stratega (Giorgi Čakvetadze asistent, Tarik Tisudali strelac) bile delotovrne i omogućile Poglavicama da bezbrižno čekaju završna dva kola Grupe B Lige konferencija. Partizan će u evropsko proleće najverovatnije sa drugog mesta, iako je propustio lepu priliku da se popne na deobu prvog.


Istorija će upamtiti da je Urošević u zemlji koja ga je fudbalski odbacila (samo dva meča za Leven pre šest godina) dokazao da Parni valjak sa Belgijanacima može da igra na ravnoj nozi. I to na punoletstvo onog promašaja Saše Ilića protiv madridskog Reala 2003. Da je vanvremenski kapiten tad savladao Ikera Kasiljas pričalo bi se večno, ovako će u moždanoj kori Grobara za vjek i vjekov ostati da je u prohladnoj novembarskoj večeri u Istočnoj Flandriji momak iz Batajnice uradio ono što nisu napadači. Još da ga je ostatak tima ispratio…


Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru