Vučić na sastanku sa Srbima sa Kosova: Pozvao sam Lajčaka i rekao sam mu "zauzdajte ih"

 U kasarni u Raški održava se sastanak predsednika Vučića sa predstavnicima Srba na Kosovu i Metohiji.


Vučić je rekao da je danas pozvao specijalnog izaslanika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka i da mu je rekao: "Zauzdajte ih, ako niste u stanju, zauzdaćemo ih mi”.  


"Oni su mi rekli – radimo na tome i onda su ih naterali da se povuku. I ovo danas što su izvodili prema našim saznanjima imali su podršku makar jedne države i pri tome to nije nijedna zemlja današnje EU", rekao je Vučić. 




Sastanku psiustvuju i ministar odbrane Nebojša Stefanović, načelnik generalštaba Milan Mojsilović i direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.


Predsednik Srpske liste Goran Rakić je rekao da je on tražio da se sastanak prenosi uživo da bi se čula istina o događajima na Kosovu, i da bi mediji čuli odgovore.


"Da neko puca na goloruk narod ja ne mogu da razumem. razumeo bih da su nas premlaćivali pendrecima, cokulama, ali ovo", rekao je Rakić i dodao: "Ukoliko se sledeći put desi nešto ovako imaćemo opšti otpor, ma šta to znači", rekao je Rakić na početku sastanka.

Kako je istakao, ako se sledeći put nešto tako desi, Srbi će se braniti "svim sredstvima, do kraja".


Aleksandar Vučić je zatražio da mu kažu tačno mesto gde je ranjen iz vatrenog oružja Srećko Sofronijević, a na to mu je jedan od okupljenih građana rekao da je on ranjen u Rudaru kod barikada i da su pripadnici Kosovske policije nasumično pucali.

On je dodao: "Slušali smo smo uvek svoju državu. Nemamo više živaca". Okupljeni su zatražili od predsednika Vučića da ih država zaštiti.


"Mi više da trpimo i ćutimo nećemo, oni su sve sporazume prekršili, plašim se i da među nama postoji nepovereneje", naveo je jedan građanin.


IZVOR: EURONEWS


Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru