Rebić ne govori istinu: Štiti Nebojšu Stefanovića

 Objektiv je, osim ekskluzivnih informacija, došao i do ključnog dokaza u vidu snimka koji obara čitavu Rebićevu priču


Afera „Jovanjica”, kojom je pokušana da se pričini nepopravljiva šteta predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću tako što bi se u njoj direktno optužio njegov brat Andrej, bila je izvedena u režiji tadašnjeg ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, a realizator je bio niko drugi do njegov čovek od najvećeg poverenja.
Upravo ovaj verni pratilac Stefanovića bio je misteriozni čovek koji je načelnika 4. odeljenja beogradske policije Slobodana Milenkovića tokom hapšenja Predraga Koluvije u novembru 2019. sve vreme držao na telefonskoj vezi i davao mu uputstva kako da vodi čitav slučaj, što razobličava laž koju je danas izrekao direktor policije Vladimir Rebić. On je u reakciji na Koluvijinu ispovest rekao kako su u pitanju besmislice, te da je Milenković tokom hapšenja bio na vezi sa tadašnjim načelnikom UKP. Istina je potpuno drugačija, a Objektiv je, osim ekskluzivnih informacija, došao i do ključnog dokaza u vidu snimka koji obara čitavu Rebićevu priču.
MREŽA LAŽI
Čitava zavera počinje da se odigrava dan pred samo hapšenje. Tog 13. novembra 2019. Stefanović je bio na otvaranju baze niškog odreda Žandarmerije u Aleksincu, a društvo su mu pravili direktor policije Vladimir Rebić, tadašnji načelnik UKP Dejan Kovačević, kao i ministrov čovek od najvećeg poverenja.
Vlasnik „Jovanjice” je u ekskluzivnom intervjuu koji je dao u emisiji „Ozbiljno sa Đukom” za Objektiv TV ispričao kako je čitava ova situacija izgledala iz njegovog ugla.
– Milenković je, kada su me zaustavili na auto-putu između 11 i 12 časova, obavio telefonski razgovor, nakon kojeg je naredio da mi stave lisice i oduzmu telefone. Više puta sam iz razgovora policajaca koji su me oteli čuo da je Milenković u tom razgovoru dobio naređenje da me uhapsi. Iz njihovih razgovora sam saznao da je tada razgovarao sa nekim iz kabineta ministra unutrašnjih poslova – rekao je Koluvija, koji je tek dan kasnije bio i formalno uhapšen.
Da je bio svedok razgovora, potvrdio je i sam Rebić, ali je njegova verzija stavila u zaštitu Stefanovića i njegove ljude, ističući Kovačevića kao čoveka koji je obavio razgovor.

– Mislim da su to sve besmislice, nisam imao prilike da gledam taj intervju i ne znam gde ga je dao. Mogu da vam kažem iz prve ruke šta se radilo. To je bio neki novembar 2019. godine, koliko se sećam. Bio sam na potezu Aleksinca i u određenom trenutku pored mene stajao je moj pomoćnik Dejan Kovačević i dobio je poziv od načelnika odeljenja za droge u Beogradu Milenkovića da se izvrši hitna provera određene službene legitimacije. Radilo se o Koluviji. On je imao manji konflikt u saobraćaju, gde na auto-putu nije hteo da se skloni sa brze trake i tom prilikom je uočeno da on ima i blinker i službenu legitimaciju. Oni su odmah posumnjali da se radi o falsifikatu – ispričao je Rebić za TV Prva.

PRITISKALI GA DA OPTUŽI ANDREJA
Prema ispovesti Koluvije, u periodu od trenutka otmice do formalnog hapšenja na njega su vršeni stravični pritisci da za navodnu proizvodnju marihuane u „Jovanjici” optuži brata predsednika Srbije, a da zauzvrat bude oslobođen krivice i izbegne zatvorsku kaznu.

– Oni su bili sigurni da ću ja da pristanem na njihovu ponudu. Ponuda je bila da ja okrivim Andreja Vučića, koga u životu nisam video, osim na televiziji, da kažem da radim za njega, kao i za Zvonka Veselinovića. Rekli su mi da treba da kažem da je Andrejeva proizvodnja u Vrbasu i negde na jugu Srbije. To je trajalo pet-šest sati, ja sam se preznojio deset puta – obznanio je vlasnik „Jovanjice” u razgovoru za Objektiv TV kako je nakon hapšenja po direktivi iz kabineta nastavljen pritisak na njega.
Reagujući na ovu ekskluzivnu ispovest, koja je od trenutka objave digla veliku buru u srpskoj javnosti, predsednik Srbije Aleksandar Vučić naveo je da je cilj kampanje o „Jovanjici” od početka bio da se sruši zemlja i da je taj posao rađen sa viših struktura iznad MUP.

– Nekoliko stvari je indikativno. Taj čovek je proveo dve godine u pritvoru i ne postoji slučaj da je neko za tako nešto bio toliko u pritvoru. Očigledno se neko plašio nečega što je mogao da čuje. Važno je što je on govorio o imenima. Policija i nadležni organi će da ispitaju te ljude. Dve godine vodite kampanju da smo mi vlasnici „Jovanjice” i ne znam čega, a onda izađe čovek i kaže da je spreman da ide na poligraf i sve vam se sruši kao kula od karata – poručio je predsednik Vučić iz Dubaija.

SVE ĆE SE PROVERITI
Mogućnost da će nakon objavljenog priznanja Koluvije biti ispitan i sam ministar odbrane i funkcioner SNS Nebojša Stefanović nagovestio je juče prvi čovek srpske policije Aleksandar Vulin.

– Svaka informacija se proverava. Niko nije zaštićen, kod Aleksandra Vučića nema zaštićenih. Kada je u pitanju ministar Stefanović, doći će istražni organi i razgovaraće sa njim i Koluvijom. Sve ćemo proveriti, ne bih se izjašnjavao sad o tome, da vidimo šta će reći istražni organi. Koluvija je kredibilan svedok, policija će uraditi sve da istraži navode – poručio je Vulin.

ZAŠTO IZMIŠLJA?
Autor emisije u kojoj je Koluvija izneo svoju priču, a ujedno i njegov advokat Vladimir Đukanović reagovao je na Rebićeve tvrdnje, rekavši da direktor policije laže.

– Moram da se osvrnem na ono što je izjavio Rebić, direktor policije, koliko je taj čovek nekorektan čovek i lažov, kad tako moram da kažem. Prvo, zašto kaže da misli da su sve što je rekao Koluvija besmislice, a nije gledao intervju? Pa kako možeš tako da izjaviš, to je neozbiljnost. Dalje kaže, neko ga je pozvao, zapravo, Milenković ga je pozvao da su oni zbog brze vožnje zaustavili Koluviju i da su mu našli policijsku značku. Nije tačno, Rebić laže, nikakva policijska značka mu nije nađena. Nađena mu je značka od one IPA, međunarodne sindikalne organizacije, koja nikakve veze nema sa policijom. Tu se vidi da Rebić laže i da pokušava sebe da izvuče iz čitave ove priče, ali nije mi jasno zašto to radi. Takođe, odakle Milenkoviću informacije da je Koluvija narko-diler? Vrlo je zanimljivo zašto je Rebić morao ovako da laže. Odgovorno tvrdim da sve što je rekao jeste notorna laž – kazao je Đukanović.

IZVOR: OBJEKTIV

Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru