Parni valjak neka melje: Partizan uoči najbitnije utakmice ove godine

 Trener Partizana Aleksandar Stanojević istakao da kapiten, izuzev sportskog, nema osvetnički motiv protiv Gentovog šefa: Markoviću, dokaži se!

Nije svejedno!

Slogan u Partizanu pred večerašnji spektakl s Gentom, po svemu sudeći – od krucijalnog značaja ko će jesen da okonča kao prvi u Grupi B Lige konferencije.




Ulog nije zanemarljiv: lideru, uz finansijski benefit, sleduje i direktan plasman u osminu finala, drugoplasiranom utešna nagrada – šesnaestina.

- Pred nama je jedna od odlučujućih utakmica za prolaz. Gent nam je, u ovom trenutku, direktan konkurent za prvu poziciju, naredna dva meča sa njim dosta toga će da odluče – „kristalno” je treneru Parnog valjka Aleksandru Stanojeviću, uoči fudbalske poslastice u režiji trijumfatora nad Anortozisom i Florom.

Jedan od najvećih uspeha crnobelih u istoriji – igranje u Ligi šampiona 2010, krasi autorski potpis aktuelnog komandanta. Pamtimo  izboreno protiv Anderlehta, interesantno – od tada isključivo pružane ruke Belgijancima u znak čestitanja: Genku, Klub Brižu, Šarlroa...

- Nadamo se da ćemo da prekinemo taj loš niz. Belgijanci imaju dobru ligu, mnogo ulažu u fudbal. Gent je kvalitetna ekipa, igrala je promenljivo, razlog  imala dosta povređenih igrača. Svi osim jednog su se, u međuvremenu, vratili, međutim... Ako hoćete da kao prvi dočekate proleće u Evropi  ne može da bude lako.

Stanojević s poštovanjem i, naravno, profesionalnom dozom analitike kazuje o protivniku:

- Visoki, snažni momci, izuzetnih fizičkih predispozicija. Igraju na više načina, konstantno menjaju sedmoricu napadača prisutnih u kadru. Ofanzivni su i dinamični, mnogo rizikuju, orijentisani ka napred i – direktni. I mi ćemo da izađemo u ofanzivnom sastavu. Ne znam rezultat, ali znam da će meč da bude zanimljiv.

Gent nije isti tim s Darkom Lemajićem, ili bez njega. Korpulentni napadač, u srpskim okvirima dokazan u Inđiji i Napretku, namenski je angažovan ovog leta iz letonskog RFSa. S obzirom na to da je tek sanirao povredu, neizvesno je da li će da bude starter...

- Pratili smo sve Lemajićeve mečeve, međutim, Belgijanci imaju i Depoitra, sličnog po stilu, igrače visoke iznad 1,90... Možda će da stavi Bezusa, eventualno Holanđanina, možda i Ođiđu Ofoea gurne napred. Verujem da ni fudbaleri Genta ne znaju ko će da počne. Stalno menjaju sastav.

Stanojević je informacije o rivalu sakupljao i od Ivana Obradovića, kao uzdanice Mehelena i Anderlehta izgrađenog rejtinga u Belgiji, iz briselskog perioda upoznatog u rad i minijature Gentovog vojskovođe – Hejna Vanhezebruka.

- Tačno, određene informacije o stilu Gentovog trenera dobio sam od Obradovića,  potvrdio mi je ono što se primetilo prilikom analize. Intenzivna ekipa i, kako čuh, u jakom treningu.

Vanhezebruk je u Anderlehtu sarađivao s još jednim adutom Partizana – Lazarom Markovićem. Manja minutaža mogla bi da predstavlja dodatni motiv kapitenu crnobelih!

- Neee... Momci su fokusirani da naprave rezultat, vaspitavani tako da ne razmišljaju nikako drugačije izuzev sportski. Ne interesuje nas, stvarno, šta je bilo ranije. Jedini Markecov motiv je da se dokaže, imaće za rivala novog levog beka, platili su ga šest miliona evra, brze štopere, reprezentativce. Izazov za Lazara i sve nas, da vidimo gde smo, šta nam još nedostaje. Pokušaćemo da se nametnemo i anuliramo njihove bokove, da našim vrlinama neutrališemo Gentove i otkrijemo im mane. Udariće sistem na sistem! Spremili smo i B varijantu, bude li problema.

Bojan Jorgačević, nekadašnji srpski reprezentativac sa stavkom u biografiji – branio i za Gent, belgijskim medijima prezentovao je Partizanove slabe tačke, sa akcentom na standardne bekove.

- Pratio sam... Nešto su pogodili, nešto nisu. Ne bi bilo ni profesionalno da ja govorim o manama Genta...

I na kraju, velika podrška na kraju.

Aleksandar Mitrović „zapalio” je Grobare prognozom da bi Partizan mogao da dogura do finala Lige konferencije!

– Ne mogu reči centarfora Fulama da mi stvore pritisak, ne razmišljam o tome. Nerealno! Imate i ekipe iz Lige Evrope... Hvala Mitru na veri, nego da mi vidimo, najpre, možemo li da budemo prvi u grupi. Bićemo zadovoljni ako osiguramo proleće u Evropi – istakao je Stanojević.

Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru