Dimitrijević: Usred kovid kataklizme on pravi kopiju samita nesvrstanih

 "Kako se to zove kada neko u razmaku od nekoliko dana sebi dodeli više istorijskih uloga i u svakoj daje svoj maksimum" pitao je Goran Dimitrijević na početku emisije "Pregled dana" Newsmax Adria.


„Kad sa evropskim liderima govori o bolnim reformama na putu ka članstvu u EU, želeći da mu neko kaže kako je on reformator sa ugledom kakav je pratio Đinđića. A dan pre toga, kao lider svih Srba, obećava zaštitu i brigu ugroženom življu na barikadama, dok prateći vokali u srpskim zemljama nagoveštavaju sve ono za šta svojevremeno Milošević nije imao znanja, sreće a ni povoljne istorijske okolnosti. Dok 60 godina kasnije demonstrira brigu za zemlje trećeg sveta, praveći usred kovid kataklizme, kopiju samita nesvrstanih, čiji original je umeo da režira samo maršal Tito, inače srbomrzac i neprijatelj svega na čemu je današnji lider stasavao.


Dok je kao knez Miloš, mudar i ponizan pred jačima, a brutalan prema onima ispod sebe, ili dok je kao Nemanja, otac srpske države, sklon balansiranju između istoka i zapada.

Važno je da nam stručni i upućeni ljudi objasne šta je to i kako se to zove, da bismo možda nekako razumeli atmosferu u poslednjih nekoliko godina, ovaj vikend i histeriju u koju je pretvorena ne samo politika, već čitav javni prostor u Srbiji. Ovo je Pregled dana“ zaključio je Dimitrijević.

IZVOR: Newsmax Adria.

Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru