Danil: Novak zasluženo prvi

 Ruski teniser Danil Medvedev nije uznemiren zbog propuštene prilike da se popne na prvo mesto ATP liste i ističe da je Novak Đoković zaslužio da bude lider na kraju godine zbog svih zabeleženih rezultata u njoj.


Danil je trofejom na Indijan Velsu mogao da odmeni Novaka na čelu tura, ali je doživeo šokantan poraz od Grigora Dimitrova u osmini finala.





„Nisam uznemiren što nisam postao prvi reket sveta. Međutim, istina je da mi je to prvi cilj. Nadam se da ću kad-tad uspeti. Jasno je da je Novaku nešto promaklo, ali je ove sezone osvojio tri Grend slem titule i igrao finale u četvrtom. Pošteno je da ostane prvi, ima najviše poena. Iako ja još imam matematički šansu, Đoković je zaslužio da završi godinu kao prvi„, rekao je Medvedev, koji je dobio Đokovića u finalu US opena i sprečio ga da zabeleži kalendarski slem.


Za Rusa je to bila prva Grend slem titula. Očekuje se da ih bude još, naročito u godinama posle završetka epohe „velike trojke“.


„Kad-tad će prevlast ‘velike trojke’ proći sama od sebe. Nisam ja odlučio da takvo vreme dolazi, već je vidljivo. Nadal i Federer su sezonu prerano završili zbog povreda, propustili su US open. Ako pogledamo poslednjih 20 Grend slem turnira, uglavnom su pobednici bili iz ‘velike trojke’. Verovatno će nam biti lakše jer stare. Međutim, Novak može da pobedi svakoga sa 34 godine„, zaključio je Medvedev.


Najbolje tenisere sveta do kraja ove sezone očekuju Masters u Parizu i završni turnir u Torinu.

Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru