Apelacioni sud potvrdio optužnicu: Miroslavu Aleksiću produžen pritvor

 Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je danas u celosti prvostepenu odluku Višeg suda u Beogradu kojim je potvrđena optužnica protiv profesora glume Miroslava Mike Aleksića, potvrđeno je za Euronews Srbija u Apelacionom sudu. 


“Optužnica je sada pravosnažna, to je preinačeno prvostepeno rešenje Višeg suda i potvrđena optužnica Višeg tužilaštva u celosti za dela koja ga terete. Sada se očekuje dalje zakazivanje glavnog pretresa i dodeljuje se postupajući sudija u rad, rekli su iz Apelacionog suda. 


Apelacioni sud je potvrdio i odluku kojom je Aleksiću produžen pritvor.

Miroslav Aleksić se tereti za četiri silovanja maloletnica u produženom trajanju, ali i tri krivična dela nedozvoljene polne radnje zloupotrebom položaja.


Krivično veće Višeg suda u Beogradu 29. juna utvrdilo je da postoji opravdana sumnja da je Miroslav Aleksić više puta silovao četiri svoje učenice koje su u tom trenutku bile maloletne. Takođe, zaključeno je i da je nad tri devojke izvršio nedozvoljene polne radnje zloupotrebom službenog položaja - svoje pozicije nastavnika glume.


Aleksić se tereti da je seksualno zlostavljao svoje učenice u periodu od 2008. do 2020. godine. Otkriven je kada ga je pet hrabrih devojaka, među kojima su i glumice Milena Radulović i Iva Ilinčić prijavile policiji i ispričale kroz kakav su pakao prolazile dok su pohađale časove glume u Aleksićevoj školi glume.


Zbog ovih dela Krivičnim zakonikom njemu je zaprećena kazna od pet do 15 godina robije, odnosno od dve do 10 godina zatvora.

IZVOR: EURONEWS SRBIJA

Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru