Ne prestaje: Nova eksplozija u čačanskoj fabrici

 U čačanskoj fabrici namenske industrije Sloboda, noćas je došlo do još jedne eksplozije, potvrđeno je za Eurnews Srbija. 


Iznad kruga fabrike vidi se dim, a policija ne dozvoljava nikome ulaz unutra. Kako mediji prenose, radnici Slobode bili su pozvani da se jutros vrate na posao, ali policija ni njima ne dozvoljava ulaz u krug fabrike.


Podsetimo, u fabrici Sloboda je u noći između četvrtka i petka (3. i 4. juna) došlo do serije detonacija i požara, u kojima nije povređen.


Pričinjena je materijalna šteta na delu objekta za skladištenje i na delu elemenata za kompletiranje municije, saopšteno je iz fabrike. 

Kako je navedeno u saopštenju Slobode Čačak, u delu fabrike gde je došlo do požara nije bilo zaposlenih. U drugom delu fabrike u kojem se izrađuju mehanički delovi za kompletiranje gotovih proizvoda bilo je oko 60 zaposlenih, ali su svi evakuisani.




Pre ovog incidenta, u poslednjih 10 godina u "Slobodi" su se dogodile još četiri, a poslednja je bila u oktobru 2019. godine, kada je u pogonu eksplodirao upaljač projektila i lakše je povređeno dvoje ljudi.


Na sreću, ni u prethodnim incidentima u ovoj fabrici, nije bilo ljudskih žrtava. Dve radnice su povređene i 2013. godine prilikom eksplozije u pogonu pirotehnike. Tokom 2010. godine dogodila su se dva incidenta, u januaru i decembru.

Fabrika "Sloboda" osnovana je 1948. godine. Pogoni su bombardovani 1999. godine, ali je proizvodnja brzo obnovljena. 

U Slobodi je zaposleno oko 2.000 radnika, a tokom eksplozije, prema rečima gradonačelnika Čačka Miluna Todorovića, u njoj je bilo 60 ljudi.

Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru