Dveri: Sprečili smo svečano otvaranje prečišćivača vazduha u Knez Mihailovoj

 Pokret Dveri saopštio je da je sprečio svečano otvaranje uređaja za prečišćavanje vazduha na početku Knez Mihailove ulice u Beogradu, kojem je trebalo da prisustvuju ministarka za zaštitu životne sredine Irena Vujović, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić i njegov zamenik Goran Vesić.


Dveri su u saopštenju pozvale Tužilaštvo i policiju da „pod hitno uhapse Vesića i Radojičića“, zatražile ostavku Vujović i zahtevale da se ukloni taj uređaj, jer, kako smatraju, narušava kulturnu, istorijsku i arhitektonsku celinu samog centra grada.


„Ovo je ironija i licemerstvo Srpske napredne stranke (SNS), posebno Zorana Radojičića i Gorana Vesića koji trošeći nenamenski budžet grada Beograda dobijaju donaciju u vidu prečišćivača vazduha od kladionice Mocart, umesto da novac iz budžeta usmere na sistemsko rešavanje ekoloških problema u Beogradu“, navodi se u saopštenju Dveri.


Dveri pišu da su aktivisti tog pokreta i građani poređani oko prečišćivača uz transparente „Uhapsite Vesića“, „Vesiću odlazi“ sprečili održavanje tog događaja.


Dodaje se da je zvanično otvaranje uz poziv više desetina zvanica trebalo da bude u 10.30.

IZVOR: BETA


Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru