Dan posle: Đokovićeva najveća pobeda u karijeri

Titanska borba, jedan od najboljih mečeva u verovatno najvećem rivalstvu u muškom tenisu svih vremena. Na kraju, pobeda Novaka Đokovića nad Rafaelom Nadalom sa 3:6, 6:3, 7:6 (7-4), 6:2.


Kako je Đoković uspeo da pobedi uprkos tome što u prva tri seta nije imao preteranu pomoć servisa? U čemu se najviše ogleda Novakova smirenost?




Šta je Nadal mogao/trebalo drugačije da uradi? Koliko su večernji uslovi uticali na ishod? Kako tenis nekad može da promeni i zakon?

Posle meča, Đoković je meč svrstao u tri najveća čiji je deo bio u karijeri. Nadal je triput u karijeri gubio na Rolan Garosu – jednom od Soderlinga i dvaput od Novaka. Sada i taj trijumf iz 2015. godine dobija na punoći, a Đoković je definitivno izbrisao gorak ukus prošlogodišnjeg finala, i sprečio Nadala da izjednači u međusobnom skoru (30-28).

Nestvarno je da posle ovakvog meča Đoković ne drži pehar u ruci. Nedelja i Cicipas predstavljaće ozbiljan test, ali pustite nas sad – što kaže Đoka Balašević, o tom ću misliti sutra.

Danas uživamo u jednoj od najvećih pobeda u karijeri Novaka Đokovića. Samo još nešto: ako Novak slavi u nedelju, ova pobeda nad Rafom postaje THE najveća, bez konkurencije.

Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru