Bocan-Harčenko: Srbija je prijateljska i bratska država i najpouzdaniji saveznik

 Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko poručio je, na prijemu povodom Dana Rusije, da je Srbija velika, prijateljska i bratska država i najpouzdaniji saveznik.


„Srbija je za nas velika, prijateljska, bratska država, najpouzdaniji saveznik u koga imamo puno poverenja, koje je prvenstveno povezano odnosima naših predsednika Aleksandra Vučića i Vladimira Putina“, rekao je Bocan-Harčenko na prijemu u Ambasadi Rusije, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.






Prijemu povodom obeležavanja Dana Rusije u ruskoj ambasadi u Beogradu prisustvovali su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i druge visoke zvanice. Na ceremoniji su Vučić i Vulin poželeli Rusiji i ruskom narodu i predsedniku Putinu dalji razvoj i prosperitet, a Vučić je ruskom ambasadoru predao čestitku povodom Dana Rusije za predsednika Putina.


Bocan-Harčenko je najavio dalji razvoj između Srbije i Rusije kroz nove zajedničke projekte u infrastrukturi, saobraćaju i energetskim projektima, navodi se u saopštenju.


Ambasador je naglasio da Ruska Federacija podržava Srbiju u poštovanju medjunarodnog prava i zaštite suvereniteta i integriteta Srbije.

IZVOR: BETA

Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru