Nebojša Stefanović podneo ostavku

 Predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić dobio je ostavku Nebojše Stefanovića na mesto predsednika GO SNS Beograda, rekao je Vladimir Đukanović.


Sednica Glavnog odbora Srpske napredne stranke, na kojoj će se, prema nekim ranijim najavama, raspravljati i o daljoj političkoj sudbini Nebojše Stefanovića, ministra odbrane i predsednika beogradskog odbora SNS, održaće se danas u Kombank dvorani u Beogradu. Tema sastanka GO biće i proces formalizacije utapanja Spasa Aleksandra Šapića u SNS.

Scenariji

Stefanovića stranačke kolege smatraju odgovornim za aferu prisluškivanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a nekolicina stranačkih odbora se izjasnila za njegovu smenu sa svih funkcija u državi i stranci, pa čak i za isključivanje iz SNS. Iako na prvi pogled, sudeći prema zahtevima članstva, ova situacija izgleda čista, prema rečima Bojana Klačara, izvršnog direktora Cesida, kada je reč o Stefanoviću, on tu vidi nekoliko različitih scenarija.

- Čini se da je najrealniji scenario da Stefanović snosi određene političke konsekvence, da bude smenjen s mesta predsednika Gradskog odbora, ali da se neće raditi o radikalnim rezovima koji bi značili i isključivanje iz stranke, izlazak iz izvršne vlasti, do izbora ili rekonstrukcije - rekao je Klačar i dodao da je nezahvalno prognozirati krajnji ishod, jer to umnogome zavisi od Vučića.

IZVOR: KURIR

Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru