PARTIZAN UŠAO U GRUPNU FAZU LIGE EVROPE


Резултат слика за PARTIZAN MILETIĆ

Crno-beli hrabrom igrom u Norveškoj stigli do 1:1, što im je posle 2:1 iz Humske bilo dovoljno da se u petak u Monte Karlu nađu u žrebu za Ligu Evrope. Strelac pogotka za prolaz Nemanja R. Miletić.
Partizan je u Ligi Evrope!

Crno-beli ponovo će, 11. put u svojoj istoriji, igrati grupnu fazu jednog od dva klupska UEFA takmičenja. Partizan je u prošlosti osam puta bio učesnik Lige Evrope i dva puta Lige šampiona.

Junak meča u Moldeu je Nemanja R. Miletić!

Desnom beku srpskog osvajača kupa malo toga je polazilo za nogom do 80. minuta, kada je maestralno iskoristio blokove Aleksandra Šćekića, a potom i Bojana Ostojića i posle filigranski preciznog centaršuta Zorana Tošića iz kornera, loptu smestio pored veoma raspoloženog Aleksandra Kraninksa.

Odlično su crno-beli odigrali prvo poluvreme i kada se sve sumira nedostajao je samo pogodak iz tri vrlo dobre šanse koje su propustili Tošić, Saša Zdjelar i Ostojić. Nadmoćnost na sredini terena bila je dovolja da rivala učini potpuno bezopasnim po Vladimira Stojkovića i mrežu "parnog valjka".
Očekivano, Molde je u nastavku sve karte bacio u napad. Usledio je pritisak "Vikinga", ali je i pored toga norveški tim bio prilično bezopasan, a akcije su mu se uglavnom završavale na 20 metara od gola Partizana. Svaka obećavajuća akcija bila je produkt grešaka fudbalera Partizana...
Trenutak nepažnje Takuma Asana i fortuna doveli su do kapitualcije odbrane crno-belih. 

Japanac je bio neoprezan u 71. minutu, nepotrebno se poslužio rukom ispred svog kaznenog prostora, a taj detalj nije promakao, IPAK, odličnom frnacuskom sudiji Rudiju Bukeu, čija odluka da Zdjelaru već u prvom minutu pokaže žuti karton, posle nešto oštrijeg starta, nije prihvaćena blagonaklona od gostiju i navijača beogradskog kluba.
Magnus Ejkrem je pokušao da prebaci "živi zid", lopta je pogodila u rame jednog od najboljih igrača Partizana u poslednje vreme, Slobodana Uroševića, promenila je pravac, dovoljno da ispadne kompletna odbrana crno-belih na čelu sa Stojkovićem, ali ne i Leke Džejms. Nigerijac je bio siguran na drugoj stativi, a i nije mu bilo teško da sa dva-tri metra samo ćušne loptu u mrežu.
PARTIZAN JE U LIGI EVROPE, PARTIZAN JE OSTVARIO VELIKI USPEH PORED SVIH NEDAĆA KOJE GA PRATE, PORED SVIH BORBI I VAN TERENA. PARTIZAN JE JEDINI KLUB KOJI SE VOLI, A ZA DRUGE SE SAMO NAVIJA!!!




Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru