Jokić je najbolji centar Zapadne konferencije: Šta nam je sve pokazalo glasanje za "Ol-star"
Kada bi se petorica visokih igrača koji su dobijali najviše glasova stručne javnosti našli u jednoj ekipi, Jokić po tradicionalnoj podeli uloga u timu ne bi ni sa kim bio u konkurenciji za mesto - čak ni sa Entonijem Dejvisom koji je minute na centru trošio iz nužde.
Na sreću, "Ol-star" susreti NBA lige više se ne igraju u tradicionalnom formatu "Istok protiv Zapada".
Bira se po 12 igrača iz obe konferencije, ali kapiteni - oni sa najviše glasova publike - biće u prilici da biraju "svoje" timove.
Ovog puta biće to Lebron Džejms i Janis Adetokumbo.Jedino ograničenje imaju u tome što u prvim petorkama moraju da igraju igrači koji su izabrani glasovima publike, predstavnika medija i igrača NBA lige, a koji su objavljeni u noći između četvrtka i petka. Ko će biti među rezervistima odlučuju treneri svojim glasovima, koji će biti objavljeni za nedelju dana.
E sad, zašto na sreću nema više "ekipe Zapada"?
Osim što bi takmičarska draž "Ol-star" susreta bila ozbiljno narušena, jer je kvalitet u svakom smislu na strani Zapada, hipotetička ekipa Zapada bila bi, u najmanju ruku asimetrična. Ako ne i potpuno apsurdna.
Sledeći igrači su izabrani: Lebron Džejms (Lejkersi), Stef Kari (Golden Stejt), Džejms Harden (Hjuston), Kevin Durent (Golden Stejt) i Pol Džordž (Oklahoma).Među starterima se nije našao naš centar Nikola Jokić (očekuje se da treneri neće napraviti propust da ga izaberu među sedmoricom rezervista).
A zapravo nije se među petoricom najboljih sa Zapada našao nijedan centar.
U ovoj hipotetičkoj ekipi Zapada uloge bekova bi zadužili Kari i Harden, krilo bi igrao Pol Džordž, što bi značilo da bi Lebron James igrao "četvorku", a centra bi izigravao Kevin Durent.

Sada i pitanje,Jokić je naš, da li bi mi glasali za njega? Da li je Srbija ljuta što ne igra za reprezentaciju? Jokić igra u najjačoj košarkaškoj ligi sveta i tamo je najbolji.

Резултат слика за nikola jokić


 



Резултат слика за nikola jokićView image on Twitter

Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru