Пређи на главни садржај

Trifunović ponovo zatalasao javnost

Glumac Sergej Trifunović rekao je da je Vojislav Šešelj “duhovni otac” Aleksandra Vučića. On je kazao da narodi u regionu imaju mnogo zajedničkog i da bi trebalo da imaju empatiju jedni prema drugima.
“Ustašama su potrebni četnici, a četnicima ustaše. Vojislav Šešelj, koji je osuđeni zločinac, kojeg Aleksandar Vučić dočeka i izgrli – izgazi hrvatsku zastavu i nastavi da sedi u Skupštini. Jer on je Vučiću duhovni otac”, kazao je Trifunović u HTV-ovoj emisiji Nedjeljom u 2.
On je rekao da je “Balkan poslednje utočište anarhije”.
“Svi ćute dok bombe padaju na komšijino dvorište. A moramo shvatiti da kad pada susedovo dvorište – pada i tvoje. Izgubili smo empatiju jedni prema drugima, a imamo puno zajedničkog. Opterećuju nas isti problemi – skupljamo lekove za decu, mladi nas napuštaju…”, dodao je.

On je ponovio je da na ovim prostorima danas “idioti mogu postati vlast”, dok u “bivšoj Jugoslaviji direktor pečenjare nije mogao da postane institucija i ministar”.
Trifunović je rekao da smatra da umetnik ne može biti gluv i slep na sve što se događa oko njega, kao i da građani moraju imati otvorenu građansku svest. Na pitanje “šta je cena slobode” odgovorio je da “sloboda nema cenu”.

Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru